Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Böngésző - Imák
Keresztény Magyarország Portál - Böngésző - Imák - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Frigyes napja
10 felhasználó online
0 tag, 10 vendégKépek a galériából

Rembrandt: Krisztus a Galileai viharban
Munkácsy Mihály: Krisztus mellkép
Imák
Ima a két szívhez: 1. KRISZTUS SZENVEDÉSE AZ OLAJFÁK HEGYÉN EGÉSZEN A TÖVISSEL VALÓ MEGKORONÁZTATÁSÁIG
Miatyánk, Üdvözlégy Mária.

Ó Jézus!
Te vagy az örök gyönyörűség mindazoknak, akik Téged szeretnek,
Te vagy az öröm, amely minden más örömöt felülmúl,
Te vagy minden bűnös vágyódása, menedéke és reménye.

Te bebizonyítottad nekünk, az emberi természet felvételével, hogy legforróbb vágyad irántunk való szeretetből köztünk, emberek közt lakozni az idők végéig.


Emlékezzél meg minden szenvedésedről, amelyet megtestesülésed óta, de különösen szent és keserves kínszenvedésed alatt elviseltél, úgy amint az Isten végzése már az idők előtt meghatározta és elrendelte.

Emlékezzél meg arról, hogy az utolsó vacsora alatt - miután tanítványaidnak megmostad a lábát és szent testedet és szent Véredet adtad nekik vigaszul, az előtted álló szenvedésedről beszéltél nekik.


Emlékezzél lelked szomorúságára és keserűségére, midőn magad mondottad: Szomorú az én lelkem mindhalálig.

Emlékezzél meg mindarról a félelemről, szorongásról és szenvedésről, amelyet ifjúságod virágában és a magasztos húsvéti ünnepek alatt még keresztrefeszítésed előtt el kellett szenvedned, amidőn háromszori vérverejtékes imád után tanítványaid egyike, Júdás, elárult, a nép amelyet kiválasztottál és felemeltél, elfogott, hamis tanúk megvádoltak és három bíró igazságtalanul elítélt.


Emlékezzél, hogy ruháidtól megfosztottak és gúnyruhába öltöztettek, egy oszlophoz kötöttek, ütésekkel szétszaggattak, tövissel megkoronáztak, nádszálat adtak a kezedbe, majd miután szemedet és arcodat bekötötték, ütlegeltek és gúnnyal halmoztak el.

Emlékezzél uram minderre a szomorúságra és szenvedésre, melyet még keresztrefeszítésed előtt el kell szenvedned és add meg nekem halálom előtt az igaz bűnbánat egy tiszta és tökéletes gyónás, méltó jóvátétel és minden bűnöm bocsánatának kegyelmét.

Ámen
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép