10 felhasználó online
0 tag, 10 vendég
|
Fórum
|
52. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-15 18:11 | |
|
|
Kata
|
Végül is nem a terhesség cukor miatt feküdtem be a végén a kórházba, azt nagy áldozatokkal a diétával kordában tudtam tartani, de a végére azt hiszem már kimerültem, felment a vérnyomásom is, ezért már mindenki jobbnak látta, ha nem vagyok itthon... De nagyon nehéz egy kismamának nem enni azt amit szeretne és akkor amikor szeretne, ám amikor hozzámbújik a kislányom már kicsiny dolognak tűnik. Nagy erő kell hozzá, én megkaptam!!! |
|
51. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-14 12:10 | |
|
|
Ili
|
| Elozmény: ( Manó @ 2009-01-13 07:43) |
| Amikor egy pár elmegy lombikra három választása van.
1 - a maradék petesejtet elpusztítják 10 év után
2 - kutatási célokra felajánlja
3 - odaajándékozza más pároknak
Nagyon meglepődtem, amikor egy nem keresztény fórumon egy kérdést bocsájtottak szavazásra, mely így hangzott: Odaajándékoznád-e megtermékenyített petesejtedet más meddő nőnek, akinek nincsen.
A válaszolok nagy része igennel válaszolt.
Bele sem gondolnak ezek a nők, hogy genetikailag saját lesz az a baba, csak éppen más fogja megszülni.
Így 20-25 év múlva elég gyakori lehet a testvérházasság. Honnan fogja az a fiatal tudni, hogy az édes-, vagy akár a féltestvére nem éppen a szomszéd utcában lakik-e. Egy kis ország vagyunk, kevés gyermekkel, mennyi az esélye, hogy ezek a gyermekek később nem találkoznak, csak a házasság pillantatában nem tudják, hogy testvérek.
A lombik másik nagy dilemmája, hogy a petesejt-leszívás időpontjában a nő öntudatlan állapotban van, az orvos mondhatja, hogy 5 petesejtet szívott le, de ez a szám lehet 13 is.
Ezek a nők szeretnének gyermeket, de ha azt kellene aláírniuk, hogy csak úgy válhatnak anyává, ha az összes megtermékenyített petesejtet fel kell használniuk, melyikük lenne az aki bevállalná 5-13 gyermek megszülését???
Ajánlom könyvem: Lombikból születtem volna. Én úgy írtam meg ezt a könyvet, hogy résztvettünk meddőségi kivizsgálásokon, lombikot javasoltak, melyet elutasítottunk. Még nincs gyermekünk, de nincs olyan amiért a lombikot vállalnám, holott 7 és fél éve szeretnénk kisbabát. |
Sokan azt gondolják az egyház a mesterséges mivolta miatt ellenzi a lombikot. Szerintem a későbbi vérfertőzések elkerülése miatt. |
|
50. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-14 10:58 | |
|
|
Manó
|
Ha a házaspár gyermeket szeretne a férj kerülje a meleg termél fürdőket, mert a meleg víz csökkenti a spermaszámot. Ne hordjon túl szoros alsónemüt. Ne igyon kávét, és ne dohányozzon. Ezek mindegyike spermaszámcsökkentő.
A manapság nagyon divatos hordozható számítógép lábon tartva, hőt bocsájt ki, mely szintén nem kedvez a férfiak gyermekvállalásának.
Stressz. Munkahelyi vagy más jellegű stressz. Gondoljuk el, hogy a férfiak is milyen nagy stressznek vannak kitéve.Ez szintén kedvezőtlen hatással van nemzőképességükre.
Sokszor azt gondoljuk, hogy csak a nővel lehet gond, de ma a meddő párok felénél a férfinél van a probléma.
|
|
49. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-14 10:52 | |
|
|
Manó
|
Azon nőknek akiknek nincs PCOS betegségük, és férjüknek sincs semmi bajuk azoknak is érdemes egy tisztító kúrát elvégezniük.
Szervezetünk nagyon fel van telve mesterséges anyagokkal. Éppen ezért ajánlom a bükki fűvesember Gyuri bácsi tisztító kúrára javaslatát.
Egyik nap diólevélből másik nap csalán levélből kell készíteni teát. Ezt váltakozva 6 héten keresztül kell innia mind a nőnek mind a férfinak. Fogyasszanak sok zeller gumót lehetőleg nyeresen. Én ajánlom salátába reszelve, ott nagyon finom. Valamint főleg a férj édesség helyett fürj tojás sárgáját egyen. Ajánlom a házi fürj tojást.
|
|
48. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-13 07:43 | |
|
|
Manó
|
Amikor egy pár elmegy lombikra három választása van.
1 - a maradék petesejtet elpusztítják 10 év után
2 - kutatási célokra felajánlja
3 - odaajándékozza más pároknak
Nagyon meglepődtem, amikor egy nem keresztény fórumon egy kérdést bocsájtottak szavazásra, mely így hangzott: Odaajándékoznád-e megtermékenyített petesejtedet más meddő nőnek, akinek nincsen.
A válaszolok nagy része igennel válaszolt.
Bele sem gondolnak ezek a nők, hogy genetikailag saját lesz az a baba, csak éppen más fogja megszülni.
Így 20-25 év múlva elég gyakori lehet a testvérházasság. Honnan fogja az a fiatal tudni, hogy az édes-, vagy akár a féltestvére nem éppen a szomszéd utcában lakik-e. Egy kis ország vagyunk, kevés gyermekkel, mennyi az esélye, hogy ezek a gyermekek később nem találkoznak, csak a házasság pillantatában nem tudják, hogy testvérek.
A lombik másik nagy dilemmája, hogy a petesejt-leszívás időpontjában a nő öntudatlan állapotban van, az orvos mondhatja, hogy 5 petesejtet szívott le, de ez a szám lehet 13 is.
Ezek a nők szeretnének gyermeket, de ha azt kellene aláírniuk, hogy csak úgy válhatnak anyává, ha az összes megtermékenyített petesejtet fel kell használniuk, melyikük lenne az aki bevállalná 5-13 gyermek megszülését???
Ajánlom könyvem: Lombikból születtem volna. Én úgy írtam meg ezt a könyvet, hogy résztvettünk meddőségi kivizsgálásokon, lombikot javasoltak, melyet elutasítottunk. Még nincs gyermekünk, de nincs olyan amiért a lombikot vállalnám, holott 7 és fél éve szeretnénk kisbabát. |
|
47. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-12 22:24 | |
|
|
Marika
|
A lombik programról csak jót mondanak a médiákban. Tulajdonképen mi a veszélye konkrétan. Mi történik a megtermékenyített petesejtekkel amit nem ültetnek be. Én azt hittem azt felhasználják teljes egészében. |
|
46. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-11 23:26 | |
|
|
Katang
|
Kata, neked a terhességi cukorbaj miatt kellett kórházban feküdnöd? Mi volt, ami nehézséget okozott? |
|
45. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-11 23:21 | |
|
|
Katang
|
"Elképzelted, mi lenne, ha mi lennénk az a házaspár, akinek tudta nélkül a maradék megtermékenyített petesejtjeit más nőnek ültetik be? Jól gondolom?- kérdezte Péter - Aztán rájöttél, arra, hogy mi vár a felnövekvő generációra, ha a testvérek anélkül, hogy tudnák, hogy azok, egymásba szeretnek, és utódokat nemzenek. De, lehet, hogy a szomszéd házban nő fel egy fiú vagy egy leány, aki vér a véredből és mindez azért, mert a tudomány áthághatóvá tette az erkölcs határait."
Lombikból születtem volna |
|
44. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-10 06:45 | |
|
|
Manó
|
Kedves Ili!
Mégegyszer megköszönöm, hogy ismerteti könyvemet.
Tímea |
|
43. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-09 16:00 | |
|
|
Ili
|
Kedves Tímea!
A "Könyvajánlóba" feltettem a könyvet.
Természetesen megvásárolni is könnyebb ha már láttuk a borítót.
Isten Áldásával Ili |
|
42. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-09 14:40 | |
|
|
Kata
|
Szia!
Kicsi a világ! Úgy látom itt a környéken nem én vagyok az egyedüli PCOS! Pedig már azt hittem.. :) Hála Istennek már nekem is van egy pici lányom, de ezt nagyrészt én is a PCOS-honlapnak köszönhetem! Sokáig küzdöttem mire rájöttünk, mi lehet az oka, hogy nem jár felénk a gólya! Természetesen nem úsztam meg a terhességi cukorbajt én sem! Csak így elég nehezen veszem rá magam a tesóra, mert így a kicsi melett nagyon nehéz lesz, bár nem kérdés megérné!! Nagyon is!!
|
|
41. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-09 10:27 | |
|
|
Manó
|
Kedves Szilvi!
Van egy ismerősöm aki 3 gyerek boldog anyukája, neki most diagnosztizálták ezt a betegséget. Igen, fokozatosan alakul ki.
Kezdetben enyhébb tünetekkel.
A próbléma oka életmódunkban keresendő, rendszertelen étkezés, és rengeteg, cukrot tartalmazó élelmiszer.
Természetesen akinek van a családjában cukorbeteg, az sokkal inkább gyanakodhat arra, hogy a PCOS nála is kialakul. Ezt a cukorbetegség előszobájának szokták hívni. Alatomos betegség, mert az éhgyomorra vett cukor normális, így a beteg nem is gyanítja, hogy PCOS-a lehet. A terheléses cukor emlekedettsége mutatja ki, valamint az ultrahang a ciszták jelenlétét. Nekem is jó volt az éhgyomorra mért cukrom, de a terheléses 8,1 volt, a 2 órási 6 volt.
Nemrég bementem a helyi boltba, és szinte üres kosárral jöttem ki, mert ahogy el kezdtem nézni a kész termékeket, szinte nem volt közöttük egy sem ami nem tartalmazott volna hozzáadott cukrot.
|
|
40. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-08 23:44 | |
|
|
Katang
|
Kedves Tímea!
Örülök, hogy felmerült ez a téma, bár én már egy 4 hónapos kislány anyukája vagyok. Természetes úton fogant, igazi ki ajándék!
Erről a betegségről most hallottam először, és úgy látom, hogy több tünetem van, ami jellemzi a PCOS-t. A vércukorszintem mindig normális volt, a várandós hónapok alatt pedig terhességi diabéteszem lett, inzulint kaptam, illetve a vérnyomásom is felszökött. Eddig soha nem volt cisztám, és a gyermekvállalás sem ütközött nehézségekbe. A PCOS-t jellemző bőrproblémák viszont hosszú évek óta okoznak nehézséget. Lehetséges, hogy ez a betegség folyamatosan alakul ki, vagy csak véletlen, hogy néhány tünet megegyezik?
Szilvi |
|
39. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-07 23:25 | |
|
|
Ili
|
Kedves Tímea!
Valamiért nem működik rendesen de már jeleztem. Elnézést. Adok egy másik e-mail címet.
imadsag@gmail.com
Köszönöm Ili |
|
38. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-06 22:17 | |
|
|
Manó
|
Stevia"cukor mely nem hízlal"
Édes növény. Természetes édesítőszer, cukorbetegek, fogyókúrázók, PCOS-os betegek számára, illetve akik egészségesen szeretnének élni.
"A dél-ameriaki indiánok által már évszázadokkal ezelelőtt felfedezett növény, a Stevia Rebandiana egy olyan édesítőszer, melynek levelei 30x édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300x is édesebbek lehetnek annál!...fogszuvasodást nem okoz, és az elhízásra alkalmas fogyasztóinak sem kell aggódnia, mert kalóriatartalma nulla!
A növénynek cukor-és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása emelhető még ki, illetve gyulladáscsökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin valamint cink-,vas-, magnézium tartalma is bizonyított.
Cukorbetegek is fogyaszthatják, vmint néhány tanulmány szerint a 2-es cukorbetegség ellen is ígéretes! Gombaölő hatása miatt kivállóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre.
...főzés, sütés, pH változtatás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljeskörű helyettesítője lehet."
Forrás www.stevia.uw.hu |
|
37. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-05 23:13 | |
|
|
Manó
|
Kedves Ili!
Kétszer is elküldtem az ismertetőt, de visszajött. Biztos, hogy így van az e-mail cím?Másnak sikerül elküldeni a levelet erre a címre? |
|
36. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2009-01-05 13:03 | |
|
|
Manó
|
Kedves Ili!
Elküldtem az ismertetőt.
Hálásan köszönöm az ismertetést.
|
|
35. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-29 17:55 | |
|
|
Ili
|
Ide tudtok nekem írni.
Isten Áldásával Ili
ilona@keresztenymagyarorszag.hu |
|
34. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-29 11:13 | |
|
|
Manó
|
Kedves Ili!
Nagyon szépen köszönöm kedvességét!
Tudok küldeni fotót róla, ha megad egy e-mail címet. |
|
33. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-28 21:25 | |
|
|
Ili
|
Kedves Tímea!
Nézd meg a böngészőben a könyvajánlónkat, oda szívesen felteszem ha küldesz fotót a könyvről. Feltehetjük a megrendelési lehetőséget is.
Isten Áldásával Ili
A Böbe barátnője vagyok. |
|
32. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-27 10:48 | |
|
|
Manó
|
Orosz János atya az Újhartyáni Harangszóban ismertette a könyvemet, de úgy tudom, hogy a Hitoktatók lapjában is, bár abból még nem láttam példányt, csak az előzőből.
|
|
31. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-27 10:29 | |
|
|
Manó
|
Kedves Böbe!
Akkor megtudják venni az Újhartyáni plébánián. Ára 1000 ft. |
|
30. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-26 22:41 | |
|
|
Böbe
|
Kedves Tímea!
Újhartyánban laknak barátaim, megkérem őket.
Mennyibe kerül?
Én Mezőhegyesi vagyok.
Köszi. Böbe |
|
29. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-26 21:12 | |
|
|
Manó
|
Kedves Böbe!
Tatán a Stella könyvesboltban, Dabason, Kakucson, Inárcson, Újhartyánon a plébániákon.Folyamatosan új és új boltokkal vesszük fel a kapcsolatot, illetve keressük a lehetőséget plébániákkal, hogy minél több helyen elérhető legyen.De megrendelheted a kiadótól is interneten az eutheos@monornet.hu, akkor postán elküldjük.
Te hová valósi vagy? Közben eszembe jutott, hogy Nyíregyházára is küldtünk könyvet az egyik plébániára. |
|
28. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-25 23:38 | |
|
|
Böbe
|
Kedves Tímea!
Hol lehet megvenni a könyvedet vidéken? Az interneten nem találom sehol.
Köszi. Böbe |
|
27. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-22 13:55 | |
|
|
Manó
|
| Elozmény: ( Ili @ 2008-12-22 13:47) |
| Mik a tapasztalatok? A terhesség alatti magas cukorszint a szülés után kevés kivétellel normalizálódik oly mértékben, hogy még diétára sincs szükség.
Ennél a betegségnél mik a tapasztalatok? |
Kedves Ili, nem tudom kielégítő volt-e a válaszom? |
|
26. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-22 13:54 | |
|
|
Manó
|
| Elozmény: ( vivek @ 2008-12-22 13:36) |
| Kedves Tímea, kérdezni szeretnék. Az orvos 160 gr-os szénhidrát diétát írt elő, azt is mondta, hogy mikor mennyit egyek, de az ebédhez és vacsorához nem nagyon találok recepteket, tudnál nekem recepteket adni. Te milyen receptek szerint étkezel? |
Én az ebéd és vacsorához Nagy Margit 399 recept cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak receptkönyvet használom. Egy antikváriumban sikerült megvennem. Kb 10 évvel ezelőtt jelent meg. Köyvesboltban nem találtam. Ez nagyon jó, mert kevés CH-t tartalmazó ismert magyar ételeket is tartalmaz. Próbáld meg valamelyik antikváriumban hátha megtalálod.
Servier Hungária Kft adta ki.
Bár ebben nem láttam, de én zsemlemorzsa helyett örölt lenmagot használok. |
|
25. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-22 13:50 | |
|
|
Manó
|
| Elozmény: ( Ili @ 2008-12-22 11:58) |
| Mik a tapasztalatok? A terhesség alatti magas cukorszint a szülés után kevés kivétellel normalizálódik oly mértékben, hogy még diétára sincs szükség.
"A PCOS egyelőre nem gyógyítható, de a tünetek visszafordíthatóak, és az állapotromlás megakadályozható az éveken át alkalmazott megfelelő kezeléssel.
Az alpkezelés minden PCOS-ban szenvedő számára ugyanaz, függetlenül a konkrét panaszaiktól. Alpkezelés diéta, mozgás és metformin" Az idézet a PCOS honlapról való amely dr Pertrányi Gyula szakmai anyagából készült.
Ez egy életforma, a diétát a terhesség előtt, alatt és után is kell folytatni. Sőt a gyermek is örökli.
Nekem már lenne babám ha időben tudom, hogy mi a gond, de mivel nem kaptam Metformint és nem is folytattam megfelelő diétát ezért elvetéltem.
Azóta már 2 év telt el, és még mindig nincs gyermekem. Már fél éve szedem a Metformint és javult a tesztoszteronom, szednem kell a terhesség alatt is.
A PCOS nem cukorbetegséget jelent. Nekem az éhgyomorra mért cukrom nem magas, csak a terheléses. Ezért nem veszik észre ezt a betegséget, mert csak akkor derül ki ha terheléses cukrot is csinálnak, vagy van cisztás petefészek. |
|
24. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-22 13:47 | |
|
|
Ili
|
Mik a tapasztalatok? A terhesség alatti magas cukorszint a szülés után kevés kivétellel normalizálódik oly mértékben, hogy még diétára sincs szükség.
|
23. hozzászólás
|
| Létrehozva: 2008-12-22 13:36 | |
|
|
vivek
|
Kedves Tímea, kérdezni szeretnék. Az orvos 160 gr-os szénhidrát diétát írt elő, azt is mondta, hogy mikor mennyit egyek, de az ebédhez és vacsorához nem nagyon találok recepteket, tudnál nekem recepteket adni. Te milyen receptek szerint étkezel? |
|
Hirdetés
|