Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Fórum - Meddőség és keresztény megoldások - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek Dezső napja
10 felhasználó online
0 tag, 10 vendég

Képek a galériából

Tintoretto: Szent Péter látomása
Ifjúsági búcsú
Fórum

Oldalak: Első...89 [10] 11
52. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-15 18:11
Kata
Végül is nem a terhesség cukor miatt feküdtem be a végén a kórházba, azt nagy áldozatokkal a diétával kordában tudtam tartani, de a végére azt hiszem már kimerültem, felment a vérnyomásom is, ezért már mindenki jobbnak látta, ha nem vagyok itthon... De nagyon nehéz egy kismamának nem enni azt amit szeretne és akkor amikor szeretne, ám amikor hozzámbújik a kislányom már kicsiny dolognak tűnik. Nagy erő kell hozzá, én megkaptam!!!
51. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-14 12:10
Ili
Elozmény: ( Manó @ 2009-01-13 07:43)
Amikor egy pár elmegy lombikra három választása van.
1 - a maradék petesejtet elpusztítják 10 év után
2 - kutatási célokra felajánlja
3 - odaajándékozza más pároknak
Nagyon meglepődtem, amikor egy nem keresztény fórumon egy kérdést bocsájtottak szavazásra, mely így hangzott: Odaajándékoznád-e megtermékenyített petesejtedet más meddő nőnek, akinek nincsen.
A válaszolok nagy része igennel válaszolt.
Bele sem gondolnak ezek a nők, hogy genetikailag saját lesz az a baba, csak éppen más fogja megszülni.
Így 20-25 év múlva elég gyakori lehet a testvérházasság. Honnan fogja az a fiatal tudni, hogy az édes-, vagy akár a féltestvére nem éppen a szomszéd utcában lakik-e. Egy kis ország vagyunk, kevés gyermekkel, mennyi az esélye, hogy ezek a gyermekek később nem találkoznak, csak a házasság pillantatában nem tudják, hogy testvérek.
A lombik másik nagy dilemmája, hogy a petesejt-leszívás időpontjában a nő öntudatlan állapotban van, az orvos mondhatja, hogy 5 petesejtet szívott le, de ez a szám lehet 13 is.
Ezek a nők szeretnének gyermeket, de ha azt kellene aláírniuk, hogy csak úgy válhatnak anyává, ha az összes megtermékenyített petesejtet fel kell használniuk, melyikük lenne az aki bevállalná 5-13 gyermek megszülését???
Ajánlom könyvem: Lombikból születtem volna. Én úgy írtam meg ezt a könyvet, hogy résztvettünk meddőségi kivizsgálásokon, lombikot javasoltak, melyet elutasítottunk. Még nincs gyermekünk, de nincs olyan amiért a lombikot vállalnám, holott 7 és fél éve szeretnénk kisbabát.
Sokan azt gondolják az egyház a mesterséges mivolta miatt ellenzi a lombikot. Szerintem a későbbi vérfertőzések elkerülése miatt.
50. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-14 10:58
Manó
Ha a házaspár gyermeket szeretne a férj kerülje a meleg termél fürdőket, mert a meleg víz csökkenti a spermaszámot. Ne hordjon túl szoros alsónemüt. Ne igyon kávét, és ne dohányozzon. Ezek mindegyike spermaszámcsökkentő.
A manapság nagyon divatos hordozható számítógép lábon tartva, hőt bocsájt ki, mely szintén nem kedvez a férfiak gyermekvállalásának.
Stressz. Munkahelyi vagy más jellegű stressz. Gondoljuk el, hogy a férfiak is milyen nagy stressznek vannak kitéve.Ez szintén kedvezőtlen hatással van nemzőképességükre.
Sokszor azt gondoljuk, hogy csak a nővel lehet gond, de ma a meddő párok felénél a férfinél van a probléma.

49. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-14 10:52
Manó
Azon nőknek akiknek nincs PCOS betegségük, és férjüknek sincs semmi bajuk azoknak is érdemes egy tisztító kúrát elvégezniük.
Szervezetünk nagyon fel van telve mesterséges anyagokkal. Éppen ezért ajánlom a bükki fűvesember Gyuri bácsi tisztító kúrára javaslatát.
Egyik nap diólevélből másik nap csalán levélből kell készíteni teát. Ezt váltakozva 6 héten keresztül kell innia mind a nőnek mind a férfinak. Fogyasszanak sok zeller gumót lehetőleg nyeresen. Én ajánlom salátába reszelve, ott nagyon finom. Valamint főleg a férj édesség helyett fürj tojás sárgáját egyen. Ajánlom a házi fürj tojást.
48. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-13 07:43
Manó
Amikor egy pár elmegy lombikra három választása van.
1 - a maradék petesejtet elpusztítják 10 év után
2 - kutatási célokra felajánlja
3 - odaajándékozza más pároknak
Nagyon meglepődtem, amikor egy nem keresztény fórumon egy kérdést bocsájtottak szavazásra, mely így hangzott: Odaajándékoznád-e megtermékenyített petesejtedet más meddő nőnek, akinek nincsen.
A válaszolok nagy része igennel válaszolt.
Bele sem gondolnak ezek a nők, hogy genetikailag saját lesz az a baba, csak éppen más fogja megszülni.
Így 20-25 év múlva elég gyakori lehet a testvérházasság. Honnan fogja az a fiatal tudni, hogy az édes-, vagy akár a féltestvére nem éppen a szomszéd utcában lakik-e. Egy kis ország vagyunk, kevés gyermekkel, mennyi az esélye, hogy ezek a gyermekek később nem találkoznak, csak a házasság pillantatában nem tudják, hogy testvérek.
A lombik másik nagy dilemmája, hogy a petesejt-leszívás időpontjában a nő öntudatlan állapotban van, az orvos mondhatja, hogy 5 petesejtet szívott le, de ez a szám lehet 13 is.
Ezek a nők szeretnének gyermeket, de ha azt kellene aláírniuk, hogy csak úgy válhatnak anyává, ha az összes megtermékenyített petesejtet fel kell használniuk, melyikük lenne az aki bevállalná 5-13 gyermek megszülését???
Ajánlom könyvem: Lombikból születtem volna. Én úgy írtam meg ezt a könyvet, hogy résztvettünk meddőségi kivizsgálásokon, lombikot javasoltak, melyet elutasítottunk. Még nincs gyermekünk, de nincs olyan amiért a lombikot vállalnám, holott 7 és fél éve szeretnénk kisbabát.
47. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-12 22:24
Marika
A lombik programról csak jót mondanak a médiákban. Tulajdonképen mi a veszélye konkrétan. Mi történik a megtermékenyített petesejtekkel amit nem ültetnek be. Én azt hittem azt felhasználják teljes egészében.
46. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-11 23:26
Katang
Kata, neked a terhességi cukorbaj miatt kellett kórházban feküdnöd? Mi volt, ami nehézséget okozott?
45. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-11 23:21
Katang
"Elképzelted, mi lenne, ha mi lennénk az a házaspár, akinek tudta nélkül a maradék megtermékenyített petesejtjeit más nőnek ültetik be? Jól gondolom?- kérdezte Péter - Aztán rájöttél, arra, hogy mi vár a felnövekvő generációra, ha a testvérek anélkül, hogy tudnák, hogy azok, egymásba szeretnek, és utódokat nemzenek. De, lehet, hogy a szomszéd házban nő fel egy fiú vagy egy leány, aki vér a véredből és mindez azért, mert a tudomány áthághatóvá tette az erkölcs határait."
Lombikból születtem volna
44. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-10 06:45
Manó
Kedves Ili!

Mégegyszer megköszönöm, hogy ismerteti könyvemet.

Tímea
43. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-09 16:00
Ili
Kedves Tímea!
A "Könyvajánlóba" feltettem a könyvet.
Természetesen megvásárolni is könnyebb ha már láttuk a borítót.

Isten Áldásával Ili
42. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-09 14:40
Kata
Szia!

Kicsi a világ! Úgy látom itt a környéken nem én vagyok az egyedüli PCOS! Pedig már azt hittem.. :) Hála Istennek már nekem is van egy pici lányom, de ezt nagyrészt én is a PCOS-honlapnak köszönhetem! Sokáig küzdöttem mire rájöttünk, mi lehet az oka, hogy nem jár felénk a gólya! Természetesen nem úsztam meg a terhességi cukorbajt én sem! Csak így elég nehezen veszem rá magam a tesóra, mert így a kicsi melett nagyon nehéz lesz, bár nem kérdés megérné!! Nagyon is!!
41. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-09 10:27
Manó
Kedves Szilvi!

Van egy ismerősöm aki 3 gyerek boldog anyukája, neki most diagnosztizálták ezt a betegséget. Igen, fokozatosan alakul ki.
Kezdetben enyhébb tünetekkel.
A próbléma oka életmódunkban keresendő, rendszertelen étkezés, és rengeteg, cukrot tartalmazó élelmiszer.
Természetesen akinek van a családjában cukorbeteg, az sokkal inkább gyanakodhat arra, hogy a PCOS nála is kialakul. Ezt a cukorbetegség előszobájának szokták hívni. Alatomos betegség, mert az éhgyomorra vett cukor normális, így a beteg nem is gyanítja, hogy PCOS-a lehet. A terheléses cukor emlekedettsége mutatja ki, valamint az ultrahang a ciszták jelenlétét. Nekem is jó volt az éhgyomorra mért cukrom, de a terheléses 8,1 volt, a 2 órási 6 volt.
Nemrég bementem a helyi boltba, és szinte üres kosárral jöttem ki, mert ahogy el kezdtem nézni a kész termékeket, szinte nem volt közöttük egy sem ami nem tartalmazott volna hozzáadott cukrot.
40. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-08 23:44
Katang
Kedves Tímea!

Örülök, hogy felmerült ez a téma, bár én már egy 4 hónapos kislány anyukája vagyok. Természetes úton fogant, igazi ki ajándék!

Erről a betegségről most hallottam először, és úgy látom, hogy több tünetem van, ami jellemzi a PCOS-t. A vércukorszintem mindig normális volt, a várandós hónapok alatt pedig terhességi diabéteszem lett, inzulint kaptam, illetve a vérnyomásom is felszökött. Eddig soha nem volt cisztám, és a gyermekvállalás sem ütközött nehézségekbe. A PCOS-t jellemző bőrproblémák viszont hosszú évek óta okoznak nehézséget. Lehetséges, hogy ez a betegség folyamatosan alakul ki, vagy csak véletlen, hogy néhány tünet megegyezik?

Szilvi
39. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-07 23:25
Ili
Kedves Tímea!

Valamiért nem működik rendesen de már jeleztem. Elnézést. Adok egy másik e-mail címet.

imadsag@gmail.com

Köszönöm Ili
38. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-06 22:17
Manó
Stevia"cukor mely nem hízlal"
Édes növény. Természetes édesítőszer, cukorbetegek, fogyókúrázók, PCOS-os betegek számára, illetve akik egészségesen szeretnének élni.
"A dél-ameriaki indiánok által már évszázadokkal ezelelőtt felfedezett növény, a Stevia Rebandiana egy olyan édesítőszer, melynek levelei 30x édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300x is édesebbek lehetnek annál!...fogszuvasodást nem okoz, és az elhízásra alkalmas fogyasztóinak sem kell aggódnia, mert kalóriatartalma nulla!
A növénynek cukor-és máj-anyagcserére gyakorolt jótékony hatása emelhető még ki, illetve gyulladáscsökkentő, emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin valamint cink-,vas-, magnézium tartalma is bizonyított.
Cukorbetegek is fogyaszthatják, vmint néhány tanulmány szerint a 2-es cukorbetegség ellen is ígéretes! Gombaölő hatása miatt kivállóan alkalmas Candida kúra alatti édesítésre.
...főzés, sütés, pH változtatás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljeskörű helyettesítője lehet."
Forrás www.stevia.uw.hu
37. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-05 23:13
Manó
Kedves Ili!

Kétszer is elküldtem az ismertetőt, de visszajött. Biztos, hogy így van az e-mail cím?Másnak sikerül elküldeni a levelet erre a címre?
36. hozzászólás
Létrehozva: 2009-01-05 13:03
Manó
Kedves Ili!

Elküldtem az ismertetőt.
Hálásan köszönöm az ismertetést.

35. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-29 17:55
Ili
Ide tudtok nekem írni.
Isten Áldásával Ili

ilona@keresztenymagyarorszag.hu
34. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-29 11:13
Manó
Kedves Ili!

Nagyon szépen köszönöm kedvességét!
Tudok küldeni fotót róla, ha megad egy e-mail címet.
33. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-28 21:25
Ili
Kedves Tímea!

Nézd meg a böngészőben a könyvajánlónkat, oda szívesen felteszem ha küldesz fotót a könyvről. Feltehetjük a megrendelési lehetőséget is.

Isten Áldásával Ili

A Böbe barátnője vagyok.
32. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-27 10:48
Manó
Orosz János atya az Újhartyáni Harangszóban ismertette a könyvemet, de úgy tudom, hogy a Hitoktatók lapjában is, bár abból még nem láttam példányt, csak az előzőből.
31. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-27 10:29
Manó
Kedves Böbe!

Akkor megtudják venni az Újhartyáni plébánián. Ára 1000 ft.
30. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-26 22:41
Böbe
Kedves Tímea!

Újhartyánban laknak barátaim, megkérem őket.
Mennyibe kerül?
Én Mezőhegyesi vagyok.

Köszi. Böbe
29. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-26 21:12
Manó
Kedves Böbe!

Tatán a Stella könyvesboltban, Dabason, Kakucson, Inárcson, Újhartyánon a plébániákon.Folyamatosan új és új boltokkal vesszük fel a kapcsolatot, illetve keressük a lehetőséget plébániákkal, hogy minél több helyen elérhető legyen.De megrendelheted a kiadótól is interneten az eutheos@monornet.hu, akkor postán elküldjük.
Te hová valósi vagy? Közben eszembe jutott, hogy Nyíregyházára is küldtünk könyvet az egyik plébániára.
28. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-25 23:38
Böbe
Kedves Tímea!

Hol lehet megvenni a könyvedet vidéken? Az interneten nem találom sehol.
Köszi. Böbe
27. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 13:55
Manó
Elozmény: ( Ili @ 2008-12-22 13:47)
Mik a tapasztalatok? A terhesség alatti magas cukorszint a szülés után kevés kivétellel normalizálódik oly mértékben, hogy még diétára sincs szükség.
Ennél a betegségnél mik a tapasztalatok?
Kedves Ili, nem tudom kielégítő volt-e a válaszom?
26. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 13:54
Manó
Elozmény: ( vivek @ 2008-12-22 13:36)
Kedves Tímea, kérdezni szeretnék. Az orvos 160 gr-os szénhidrát diétát írt elő, azt is mondta, hogy mikor mennyit egyek, de az ebédhez és vacsorához nem nagyon találok recepteket, tudnál nekem recepteket adni. Te milyen receptek szerint étkezel?
Én az ebéd és vacsorához Nagy Margit 399 recept cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak receptkönyvet használom. Egy antikváriumban sikerült megvennem. Kb 10 évvel ezelőtt jelent meg. Köyvesboltban nem találtam. Ez nagyon jó, mert kevés CH-t tartalmazó ismert magyar ételeket is tartalmaz. Próbáld meg valamelyik antikváriumban hátha megtalálod.
Servier Hungária Kft adta ki.
Bár ebben nem láttam, de én zsemlemorzsa helyett örölt lenmagot használok.
25. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 13:50
Manó
Elozmény: ( Ili @ 2008-12-22 11:58)
Mik a tapasztalatok? A terhesség alatti magas cukorszint a szülés után kevés kivétellel normalizálódik oly mértékben, hogy még diétára sincs szükség.
"A PCOS egyelőre nem gyógyítható, de a tünetek visszafordíthatóak, és az állapotromlás megakadályozható az éveken át alkalmazott megfelelő kezeléssel.
Az alpkezelés minden PCOS-ban szenvedő számára ugyanaz, függetlenül a konkrét panaszaiktól. Alpkezelés diéta, mozgás és metformin" Az idézet a PCOS honlapról való amely dr Pertrányi Gyula szakmai anyagából készült.
Ez egy életforma, a diétát a terhesség előtt, alatt és után is kell folytatni. Sőt a gyermek is örökli.
Nekem már lenne babám ha időben tudom, hogy mi a gond, de mivel nem kaptam Metformint és nem is folytattam megfelelő diétát ezért elvetéltem.
Azóta már 2 év telt el, és még mindig nincs gyermekem. Már fél éve szedem a Metformint és javult a tesztoszteronom, szednem kell a terhesség alatt is.
A PCOS nem cukorbetegséget jelent. Nekem az éhgyomorra mért cukrom nem magas, csak a terheléses. Ezért nem veszik észre ezt a betegséget, mert csak akkor derül ki ha terheléses cukrot is csinálnak, vagy van cisztás petefészek.
24. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 13:47
Ili
23. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 13:36
vivek
Kedves Tímea, kérdezni szeretnék. Az orvos 160 gr-os szénhidrát diétát írt elő, azt is mondta, hogy mikor mennyit egyek, de az ebédhez és vacsorához nem nagyon találok recepteket, tudnál nekem recepteket adni. Te milyen receptek szerint étkezel?
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép