Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Fórum - Meddőség és keresztény megoldások - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek Dezső napja
12 felhasználó online
0 tag, 12 vendég

Képek a galériából

Imádkozó lélekkel
Az első búcsú emlékére.  sgy
Fórum

Oldalak: Első...910 [11]
22. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 13:31
vivek
Elozmény: ( Ili @ 2008-12-22 11:58)
Mik a tapasztalatok? A terhesség alatti magas cukorszint a szülés után kevés kivétellel normalizálódik oly mértékben, hogy még diétára sincs szükség.
Ennél a betegségnél mik a tapasztalatok?
Kedves Ili, én még nem vagyok annyira tapasztalt ebben a témában, ezért megadnám a lehetőséget Tímeának, hogy válaszoljon a kérdésére.
21. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 13:29
vivek
Ez hihetetlen, hogy a könyv írója indította el ezt a fórumot.
Éppen ezért megragadtom a lehetőséget és megköszönöm, hogy megírta ezt a könyvet, mert én ez alapján mentünk el egy másik orvoshoz, és hagytuk ott a meddőségi intézetet.
Köszönöm ezeket a szép sorokat és kívánom az Úr áldását.
Nemrég néztem meg a PCOS honlapot és ott ismertetik a könyvet. Bizom benne, hogy minél több sorstárshoz el fog jutni a könyv, és spontán lehet babájuk.
20. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 12:53
Jakab
A tudatos erkölcsi döntés szempontjából talán ez is ide tartozhat.

Hogy életünk döntéseiben, mennyire ragaszkodjunk az a „krisztusi megoldás” –hoz?
Erről egy rövidke történet, amely viselhetné a mindennapi valós csodák címet is.
Ifjú házasokként született egy egészséges kislányunk, akit nagy szeretettel fogadtunk. Jó három esztendő után, a következő terhesség – az akkori diagnosztika szerint is – súlyos problémákkal volt árnyékolva. Sugallták, sőt harsányan kimondták, az anya védelmében elvetetni! A magzat elvetendő! Súlyos dilemma! Döntöttünk!! A gyermekünk a mienk, marad! Megszületett, egészséges! A harmadik terhesség hasonlóképpen zajlott. Közelharcot kellett vívni gyermekünkért! Régi barátom (nőgyógyász szakorvos) ordított, „értsd meg, el kell venni! Mit kezdesz, ha meghal az anya és a gyermek is?!” Ezek nagyon hangos, harsány szavak és nem megalapozatlan, sőt nagyon is megalapozott orvosi vélekedés volt… szemben a nagyon is halk jézusi tanítással. Döntöttünk! Probléma mentes szülés, egészséges gyermek lett a hitből fakadó döntés ajándéka. Így kaptunk a Gondviseléstől három szép és lány gyermeket, akik azóta felnőttek, diplomás, családos asszonyok lettek, sőt már egy gyönyörű kis unokával is gazdagodtunk.
19. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 11:58
Ili
Mik a tapasztalatok? A terhesség alatti magas cukorszint a szülés után kevés kivétellel normalizálódik oly mértékben, hogy még diétára sincs szükség.
18. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 11:51
Tereza
Kedves Tímea, nemrég vettem meg a könyvedet. Csodálatos a borítója is, még nem olvastam, de szerintem hamarosan el fogom olvasni. Akkor majd jelentkezem.
17. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 11:50
Ili
16. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-22 07:41
Manó
Örülök, hogy tetszik a könyv. Amikor létrehoztam a témát, akkor a célom az volt, hogy a betegséget ismertessem, mert nagyon sok nő küzd ezzel, de úgy látom nem volt hiábavaló megírni a könyvet. Ha egy embernek is tudtam vele segíteni, már megérte.
Teológiát végeztem. Nem vagyok orvos, de PCOS betegségem van. Azért is írtam ezt a könyvet, mert a természetes megoldások híve vagyok, és persze nem utolsó szempont, hogy maximálisan egyetértek az egyház álláspontjával, hogy lombikot ne. Amikor ezt kimondtam, még nem tudtam a PCOS betegségről. Akkor úgy mondtuk ki a férjemmel együtt, hogyha csak a lombik az egyetlen út arra, hogy gyermekünk legyen, akkor inkább ne legyen, mert nem vagyunk hajlandóak arról nyilatkozni, hogy mi legyen a leszívott petesejtek sorsa. Én nem akarom a megsemmisítést választani, mert nem vagyok az élet ellensége, nem akarom kutatási célokra sem felajánlani ugyanezen okokból, de a saját gyermekem nem vagyok hajlandó másnak odaajándékozni sem. Negyedik út nincs. Ezért mondtunk nemet a lombikra.
Ezt követően kiderült, hogy PCOS betegségem van, és megcsillant a remény a spontán terhességre. Most már javulnak a hormon eredményeim. Így érdemes volt ezt a hosszú és küzdelmes utat választani.
15. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 22:43
vivek
Igen, van ilyen. A túlzott cukor és tartósítószer bevitel okoz ilyet.
Van egy ismerősöm, akinek 3 gyereke van. Mindhárom úgy született, hogy fél évig teljesen megvonta magától a cukrot, és így esett teherbe. Viszont endometrióizsa lett a gyermekek születése után.
Amikor elolvastam ezt a könyvet, meséltem neki, hogy megyek dokihoz. Ő elkísért, de végül egy kérdés erejéig ő is bejött az orvoshoz. Végül ottragadt, mert az orvos kivizsgálást javasolt neki.
Róla is kiderült, hogy PCOS-a van. Neki endometriózist okozott.
14. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 21:33
Marika
Az lehetséges, hogy valakinek ez a betegség az első szülés után alakul ki.
Vagyis egyet szül minden gond nélkül és utána nem marad terhes és ez az oka?
13. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 20:34
vivek
Tünetek a cisztás petefészken kívül még lehet, hogy magas a terheléses cukrod, pattanásos arcbör, szőrösödés, rendszertelen menzesz, emelkedett férfi hormon a vérben, hajhullás, hízás hasra, stb. a www.pcos.hu lapon találsz egy tesztet. Azt töltsd ki, és akkor megtudod, hogy van-e PCOS gyanúd.
Amikor a dokinál voltam, volt ott egy nő akinek 5 beültetése volt, és egy sem maradt meg. A hormonoktól nagyon meghízott. Végül elkerült ehhez a belgyógyászhoz és sikerült lefogynia, valamint spontán lett terhes.
A Metformint a terhesség első 3 hónapjában kell szedni, mert ha nem elmegy a baba.
12. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 20:27
Tereza
Köszönöm az idézetet nagyon szép. Írnál még erről a betegségről.Nekem csak 10 kg súlyfeleslegem van, de lehet, hogy nekem is ez van.
11. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 20:20
vivek
Vannak vékony nők is akik PCOS-betegek, de sok közöttük a túlsúlyos is, mint én.
A probléma az, hogy eddig sehogy sem ment a fogyás.
Metformint kaptam. Ezt cukorbetegeknek adják elsősorban, de a PCOS-betegségre is kivállóan alkalmazható a doki szerint.
10. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 20:16
vivek
"Műtét után nagyon távolinak tűntek a hangok. Az édes mély álom választotta el a valóság észlelésétől. A ködös bódulatban, amikor bármilyen hang, csak a képzelet játéka, Évát egy kicsiny lány lénye érintette meg.
Kérem a falelveleket, a fákat és a mezőket, hogy közöttük járván suttogják el neked: boldog vagyok, amiért nem lombikból születtem. Köszönöm, hogy az anyaság kecsegtető fátylán keresztül megláttad a kísértő mesterkedésének álnokságát korunk felvilágosult elméje nyomán. Lombikból születtem volna, de szereteted erősebbnek bizonyult. Gyönyörködöm benned a néma messzeségben. Nagyszerű anya vagy, hiszen angyalként őrködsz a fogantatás tisztasága fölött. Tovasuhanó fényfelhő jelzi belső tündöklésed. Aludj csak, most én vigyázom álmod. Gyönge tested illatos szellő járja át, hogy átéld a hit hatalmát." János Tímea Lombikból születtem volna
9. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 20:12
Ili
Számít -e a súlyfelesleg? Nagyobb -e az esély erre a betegségre ha valaki teltebb? Milyen gyógyszereket kaptál?
8. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 20:10
vivek
Budapesten a Ferenciek terén az Ecclesia-ban vette az ismerösöm. Én már visszaadtam neki a könyvet, de néhány idézetet ami nagyon tetszett kiírtam belőle.
De mindenképpen meg akarom venni én is.
7. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 20:08
Tereza
Elozmény: ( vivek @ 2008-12-21 19:59)
5 éve vagyunk házasok, és azóta szeretnénk gyereket, de a meddőségi központba ahová jártunk, ott azt mondták, hogy sok kis cisztám, de petesejt egy sincs. A doki lombikot javasolt. Már éppen el kellett volna döntenünk, hogy megyünk-e rá, amikor elolvastam ezt a könyvet. Tudjuk, hogy az egyház nem támogatja a lombikot, ezért nem lett volna tiszta a lelkiismeretünk, ha mégis azt választjuk, így éppen jókor olvastuk el a könyvet.
Annyira örülök, hogy van természetes megoldás. Kaptam gyógyszert, diétát. Mozogni is kell, már az első héten fogytam 2 kg-t.
A könyv alapján már hiszem, hogy spontán lesz babám.
Meg tudnád írni, hogy hol lehet kapni azt a könyvet?
Nekünk sem jön a baba, és nekünk is a lombikot javasolták, de nem szeretnénk.
Én is elolvasnám. Tetszett az idézet. Tudnál még idézetet írni belőle?
6. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 19:59
vivek
5 éve vagyunk házasok, és azóta szeretnénk gyereket, de a meddőségi központba ahová jártunk, ott azt mondták, hogy sok kis cisztám, de petesejt egy sincs. A doki lombikot javasolt. Már éppen el kellett volna döntenünk, hogy megyünk-e rá, amikor elolvastam ezt a könyvet. Tudjuk, hogy az egyház nem támogatja a lombikot, ezért nem lett volna tiszta a lelkiismeretünk, ha mégis azt választjuk, így éppen jókor olvastuk el a könyvet.
Annyira örülök, hogy van természetes megoldás. Kaptam gyógyszert, diétát. Mozogni is kell, már az első héten fogytam 2 kg-t.
A könyv alapján már hiszem, hogy spontán lesz babám.
5. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 19:50
vivek
Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet erre a könyvre mivel ő olvasta, és a tünetek leírása rám is illett. Ideadta a könyvet, hogy olvassam el, mert nekünk sem jön a baba. Elolvastam, és úgy éreztem, hogy akár rólam és a férjemről is szólhatna. Az interneten begépeltem a PCOS-szót, és megtaláltam a pcos honlapot. Ott még több mindent olvastam róla. Végül egy belgyógyász orvoshoz mentem el, aki terheléses cukorra is elküldött, és ott kiderült, hogy ez a betegségem.
4. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 19:44
Ili
Erről a betegségről csak olvastatok, vagy esetleg személyes tapasztalataitok is vannak?
Mennyire vagytok érintettek a gyermekvállalás nehézségeiben?

Vannak - e gyerekeitek?
3. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-21 19:22
vivek
Nemrég olvastam egy nagyon jó könyvet ebben a témában. János Tímea Lombikból születtem volna.
Egy katolikus házaspár küzdelmes életét mutatja be a meddőségi kivizsgálások fájdalmas és fárasztó útját járva. El kell dönteniük, hogy hitük szavát követik, vagy a lombikot választják.
Miután meghozzák döntésük a lombik ellen, megcsillan a fény a spontán terhesség képében.
Éva megtudja, hogy PCOS betegsége van, és azt is, hogy erre van megoldás.
Ha nem olvastad a könyvet, akkor ajánlom, hogy olvasd el.
Kedvenc idézetem."Amikor kezdtem megbarátkozni betegségemmel, kiragasztottam a hűtőszekrényre, valamint a kamraajtóra egy kisbaba fényképét. Ő volt a cél. Már nem volt többé szükségem, semmilyen pótcselekvésre. Rájöttem, hogy az élet nem olyan keserű, hogy folyton édességgel kellene elnyomnunk ízét.
Már nem a vágyaim uralnak, hanem én uralom őket. Nemsokára magamhoz ölelhetem a saját kis É-babámat, és ő lesz az én édességem."
2. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-20 16:31
Manó
A PCOS beteg nem rendelkezik petesejttel. Helyette sok cisztája van mindkét petefészkében. Ez az anyagcserezavar, az inzulin-rezisztencia miatt van. De megfelelő gyógyszeres segítséggel (nem kerül sokba), diéta és mozgás betartásával, spontán lehet gyermeke. Erre már számos példa is akadt.
1. hozzászólás
Létrehozva: 2008-12-20 16:24
Manó
Mint tudjuk, a mesterséges megtermékenyítés testen kívüli volta elfogadthatatlan a keresztény ember számára.
Segítsünk azoknak a házaspároknak akiknek valami okból kifolyólag nem lehet gyermekük, írjuk le, hogy milyen lehetőségek vannak a spontán gyermekáldásra.
Manapság még elég kevesen ismerik az egyik legyakoribb női meddőséget okozó betegséget a PCOS-t pedig minden 10 nőt érinti, és ha nem kerül időbe orvoshoz, akkor később egyre súlyosabb lesz.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép