Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Fórum - Imalánc a 3 éves Katáért!!! - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek Abigél, Alex napja
10 felhasználó online
0 tag, 10 vendég

Képek a galériából

Domenichino: Ádám és Éva
Lapáncsai templom
Fórum

Oldalak: Első...1819 [20] 2122...Utolsó
396. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-19 13:35
Hedviga
"Áldott legyen az Isten, Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki Krisztusban minden mennyei, lelki áldással megáldott minket! Benne választott ki a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte. Szeretetből eleve arra rendelt, hogy - akaratának tetszése szerint - Jézus Krisztus által fogadott fiaivá legyünk, s magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában fölkarolt minket." (Ef 1, 3-6)
395. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-19 00:58
Linda

Uram add meg nekem a lélek szabadságát.
Tisztítsd meg az én szívem és lelkem,
hogy boldogan élhessek a Te szeretetedben.

Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Mt 5, 4

Miatyánk...

Február. 19. Péntek. hatodik nap
394. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-18 20:10
Ili
Esti ima...

Este amikor lenyugszik a nap,
Téged Istenem megszólítalak,
Égi Atyám hála Néked,
Dicsérlek és áldlak Téged.

Az én családom mindig Te védjed,
Lakjon közöttünk szent békességed,
Égi Atyám hála Néked,
Dicsérlek és áldlak Téged.

És majd amikor reggel új nap jő,
Tőled Istenem jöjjön az erő,
Égi Atyám hála Néked,
dicsérlek és áldlak Téged.

Ámen
393. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-18 13:29
Judit
Nehéz bármit is mondani az olvasottak után! Itt nincsenek már szavak, amelyekkel kifejezhetőek lennének az érzések! Ismét a KÖSZÖNÖM!!!

Tegnap sajnos többszöri próbálkozás után sem tudtam belépni. Az olvasásig nehezen eljutottam, de tovább nem engedett a gépem. Pedig nagy öröm ért! Nem emlékszünk, hogy Katának olyan étvágya lett volna bármikor kis életében, mint e héten!!!
Tegnapelőtt este telefonált a fiam, hogy ma, ha megy a férjem segíteni ügyintézésekben, tudok-e küldeni húst krumplival. Tudom, hogy a húst sokan ellenzik, de egy kisgyermeknél nem lehet mindent megvonni, ami a sejtek építéséhez szükséges fehérjeforrás. Tiszta csirkemell inkább párolva, mint sütve, kis majorannával ízesítve, nem hiszem, hogy ártana. Hozzá petrezselymes krumplit kért Kata, de tudom, hogy a krumplipürét szereti, s mindkettőt küldtem. Végül tényleg a krumplipüréből evett. Persze nem ma, hanem már tegnap, hiszen minden nap számít. Ma a saját termésű céklából küldtem salátát, azt is nagyon szereti. Azt mondják, hogy óriási mennyiségeket evett. Ha ez nem Nektek köszönhető, ennek az összefogásnak, akkor minek? Ezt próbálja egy nem hívő megmagyarázni!Lehet ennél jobb, hogy mielőtt a sok méreg a pusztításba kezdene, beépül egy csomó tápanyag, ami védelmet jelenthet?
Istennek legyen hála, hogy meghallgatja az imákat!

Kezelése most úgy alakul, hogy hétfőn előkészítő infúziót kapott, keddtől vasárnapig mennek a gyógyszerek, kedden adják vissza az őssejtet, s szerdától várható a mélypont. Utána jön a kivárás az eredményről....

Jézus Szentséges Szíve, Te tudsz mindent,
Jézus Szentséges Szíve, Te megtehetsz mindent!

Isten áldásával: Judit
392. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-18 12:40
csillag
Még egy gondolat: kicsi Kata már 3 évesen (vagy most már inkább 4?) képes arra, hogy összefogjon ennyi embert imában. szerintem nagy feladatok várnak még erre a kicsi lányra! na eltűnök, sok vagyok, inkább imázzunk.
391. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-18 12:39
csillag
Linda, nagyon jó ötlet ez a napi ima, és szépek is. én is csatlakozom mindig. ennyi ideje pont van az embernek, és kicsi Kata is meggyógyul!
én egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ne gyógyuljon meg (Juditnak!). jó, tudom Isten nem kívánságbedobó automata, de ha ennyi embert indít a Szentlélek imára, akkor az nem véletlen.
390. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-18 03:06
Linda

„Jöjjetek hozzám mind akik elfáradtatok, én békét adok nektek."
Itt vagyok Uram. Azért jöttem, hogy Veled legyek.
Gyógyító hatalmadra vágyom.

Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták. Mt 7, 12

Február. 18. Csütörtök. ötödik nap
389. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-17 09:49
Katang
Imádság betegség idején

Nincs nagyobb orvossága a betegségnek, mint az imádkozás: a hitből származó imádság könnyebbíti és szabadítja a beteget. Ezért parancsolja a bölcs: betegségedben meg ne rémülj, hanem Istennek könyörögj, és Ő meggyógyít téged; mert Isten az őhozzá folyamodó betegeknek az ágyukat is megpuhítja, hogy lágyabban feküdjenek… Mikor azért a betegségek súlyát érezzük, jusson eszünkbe, miként imádkozott Krisztus halálos szorongatása idején. Az Ő szent példáját követvén kiáltsunk Istenünkhöz: Uram, ha lehetséges, ha üdvösségemre hasznos, könnyebbítsd fájdalmaimat, de azért ne az én akaratom légyen, hanem a tiéd!

Pázmány Péter
388. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-17 01:25
Linda

„Nyugalom, és tudjátok, hogy Isten vagyok."
Uram, a Te szavaid jelenléted higgadtságára és nagyszerűségére irányítanak.

Ó, Úr Isten, légy közöttünk, Kik imádásodra jöttünk, Szívünk egyedül rád hallgasson, Hogy igédnek áldott szava, Melytől függ lelkünknek java, Minket minden jóra bírhasson: Szent e hely, légyenek szentek, Kik e házban megjelentek.

Miatyánk...

Február. 17. Szerda. negyedik nap
387. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 21:43
Ima Szeretteinkért
Nagy Gyula Lajos üzenete

Itt vagyunk mi is, de nehéz szólni, mert nem annak van az ideje.
Jelezni pedig kell, hogy lássuk, nem vagyunk egyedül.

Mária segíts!
386. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 21:34
Ima Szeretteinkért
Lénárt Tibor üzenete

"Ezért így kiáltott Mózes az ÚRhoz: Istenem, gyógyítsd meg őt!" (4Móz 12,23) Az a Mózes kiáltott így nővére gyógyulásáért, akinek volt már oly sok tapasztalata Isten hatalmáról. Ő maga fakasztott vizet a sziklából, s választotta ketté a tenger vizét botjával, s most, mikor szerette betegségéről van szó, akkor is Isten végtelen hatalmára hagyatkozik és abban bízik. Hálát adok Istennek, hogy vannak még olyan családok, ahol a nehéz próbatételekben Őhozzá tudnak bizalommal fordulni és nem emberi segítségben reménykednek, hiszen az hamar kiderül, hogy mennyire véges. Kívánom a kislánynak én is a gyógyulást, hogy Isten ereje az ő erőtlenségében is megmutatkozhasson. Én is csatlakozom az imalánchoz, mert annyiszor megtapasztaltam már a közös imádság erejét a Krisztusban és reménykedem, hogy nemsokára Istent dicsőítő imaláncban adhatunk hálát Kata gyógyulásáért és a család kitartásáért. "Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem." (Zsolt 50,15)
385. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 21:29
Ima Szeretteinkért
Czeininger Tamás üzenete

Ettől kezdve minden este a 9 órai családi imában könyörögni fogunk érte !!!
384. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 21:25
Ima Szeretteinkért
Pál Andrea üzenete

Igaz hogy mindenki saját akarata szerint érkezik a Földre, mégis ő most azt vállalta ezzel fel, hogy a ima erejével összeköt minket.

Ima beteg gyermekekért

Uram, kérlek hallgasd meg imám,
Nyisd meg kérlek szíved,
S fordítsd reám orcád.
Tekints le kérlek a szenvedőkre,
És ne rejtsd magad el előlük,
Adj gyógyírt megsebzett szívükre.
Mert Nélküled az Élet Sivár pusztaság,
üresség,
Nem nyújthat Reményt más,
Csak Te, s a Szeretet,
Mely belőled fakad,
Mint a Föld és mint az Ég.

Ne hagyd kérlek Uram,
Hogy szenvedjen a gyermek,
S ne hagyd Uram azt,
Hogy a keserűség,
s bánat Betöltse a szíveket.
Add Uram, hogy életünket
Vezérelje a Szeretet,
Add, hogy Fiad szent fénye Betöltse életünket.
S mielőtt még imám bevégzem,

Istenem el kell mondanom:
Nagyon szeretlek Téged!
Ámen

Tudom, hogy ezzel nem sokat segítek! Nagyon szeretnék!
383. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 20:40
Ekpafat
Kedves keresztény Testvéreim!

Nemzeti közösségi oldalunkon a Tárogató Hangján imalánccal csatlakozunk hozzátok, Kata gyógyulásáért.
Isten áldon meg minden jószándékú testvérünket!
Szeretettel: Gizus

382. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 20:29
Ima Szeretteinkért
Pappné Erzsike üzenete

Nagyon sajnálom a kis Katát,hogy ismét kórházban van!
Imátkozom érte,hogy a jó Isten segítse mielőbb haza a kedves családjához!
Nyugodt,békés estét kívánok szeretettel!

Erzsike
381. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 19:54
Ima Szeretteinkért
Gorza Kati üzenete

Imádkozni fogok a kis Katáért, bízzunk benne, hogy Isten megsegíti.

Üdvözöllek: Kati.
380. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 19:12
Judit
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!

Kérlek Uram, hogy a boldogságos Szűz Máriának közbenjárására minden barátomat oltalmazd meg minden bajtól és nyújtsd nekik azt a kegyelmet, amelyre most a legnagyobb szükségük van!

Szeretettel: Judit
379. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 16:53
Rohr Szilvia
Imádság:

Fölséges és dicsőséges Isten, ragyogd be szívem sötétségét, és adj nekem
igaz hitet, biztos reményt és tökéletes szeretetet, érzéket és értelmet
Uram, hogy megtegyem a te szent és igaz parancsodat.

Assisi Szent Ferenc
378. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 11:19
Ili
Drága Jézusom és Égi Édesanyám hallgasd meg imáinkat.

Köszönöm Teremtőm, hogy embernek születhettem erre a világra, amely telve van csodával. Köszönök minden új napot, minden új lehetőséget, köszönöm a munkakedvet és hogy mozogni tudok, hogy találkozhatom más emberekkel. Köszönöm az egyedüllétet és a pihenést, a virradatot és az alkonyt, a nyílt horizontot. Itt állok, kezeim telve vannak ajándékaiddal, segíts nekem, hadd osszam meg önmagamat másokkal. Ámen
377. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-16 01:49
Linda

„Mindennek meg van helye és az ideje," ahogy ezt mondani szokás.
Uram, segíts, hogy mindig vágyódjam arra, hogy időt töltsek a Te jelenlétedben. Hogy halljam a hívásod.

Miatyánk...

Február. 16. Kedd. harmadik nap
376. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-15 18:56
Ima Szeretteinkért
Szemánné Balla Marianna üzenete! Keresztény Club - Imalánc

Nagyon megérintett Kata helyzete. Mindenképp imádkozom érte. Amikor a szerdai imanapokat szervezem, mindig imádkozik velünk 7 pap barátom, akik misét is ajánlanak a szándékokra. Igyekszem, hogy mindig benne legyen az imaláncban Kata is, de ha nem találnád a szándékok között, az véletlenül az én hibám. A jó Isten nem feledkezik el róla így sem.
Egyébként van 2 kislány - Laura 10 éves, Gréta 6 hónapos - akik születésüktől fogva szinte csak lélegezni tudnak, olyan nagymértékű oxigénhiány volt a születésük előtt és a születésükkor. Őértük is folyamatosan fohászkodom és kérek másokat is, hogy imádkozzanak értük. Hidd el, Katáért is ugyanígy fogom kérni mások imáját. Gyönyörű gyerekek.

Szeretettel: Mariann
375. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-15 12:35
Judit
Kedves Hedviga! Keresztényi szeretettel és hálával köszönöm!
Judit
374. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-15 01:28
Hedviga
Irgalmas Jézus! Vedd szelíd és alázatos Szíved védelmébe a gyermek-lelkeket és az alázatos szívűek lelkét. Hiszen ezek úgy virítanak az Atya égi trónja előtt, mint megannyi illatos bokréta. Az Ég lakói gyönyörködnek bennük. Fogadd ezeket a lelkeket örökre Szívedbe, hogy ott dicsőítsék Irgalmasságodat. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...
Örök Atyánk! Pihentesd meg irgalmas isteni tekintetedet a kis gyermekek lelkén, valamint a szelíd és alázatos szívű lelkeken, akik szeretett Fiadhoz leginkább hasonlókká váltak, s Téged irgalmas Atyánk trónusod lábai előtt erényeik illatával örvendeztetnek. Kérünk Téged, áldj meg minket és az egész világot ezen lelkek feletti örömödből, és add szent kegyelmedet ahhoz, hogy örökké tiszteljük isteni irgalmasságodat. Amen.
373. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-15 00:41
Linda

Uram, arra teremtettél, hogy szabadságban éljek.
Gyakran ezt az értéket alig becsülöm meg.
Sugalmazd nekem, hogy hogyan éljek az általad elképzelt szabadságban,
Tiszta szívvel, Benned való teljes bizalommal.Ámen

Miatyánk...

Február. 15. Hétfő. második nap
372. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-14 18:35
Judit
Köszönöm Linda a felajánlást!

Újabb hír: Kata ma megkapta a Betegek Szentségét. Kiment hozzájuk a "Pap bácsi".
Teljesen felkészülten mennek reggel a Szent L.Kórházba.

Egy orvosi hír a Szent L-ból egy ismerősön keresztül: Nagy a valószínűsége, hogy Kata meggyógyul, jók a kilátásai.

Isten velünk van!
Judit
371. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-14 17:16
Linda

Mindig jó barátokkal együtt lenni.
Mikor Veled vagyok együtt Uram, tudom, hogy a Teremtőm jelenlétében vagyok.
Szeretetből teremtettél engem.
Minden hajam szálát számon tartod.
A Te létezésed mindenek fölött áll. Ámen

Február. 14. Vasárnap. első nap
370. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-14 16:35
Linda
Kedves Judit és Imádkozó testvéreink!

Magam és családom nevében minden nap felteszek egy imát, elmélkedést, felajánlásképpen amíg Kata bent lesz a kórházban, hogy könnyebben tudjunk együtt imádkozni ki mikor ér rá. Igyekszem reggel feltenni, hogy mindenki eltudja mondani a nap folyamán. Be is számozom így könnyebben követhető lesz.

A mai szentmisénket értetek ajánlottuk fel.

Szeretettel Linda
369. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-14 14:05
Judit
Egy kis információ az egészségügyi állapotokról, ami miatt félek minden beavatkozástól!
Katánál az MRI-t most nem az Amerikai úton, az Idegsebészeti Klinikán csinálták, mint korábban, hanem egy másik klinikán. Menyem egyedül tudott csak menni, mert fiamnak egy határidős munkát be kellett fejeznie, férjem Nórára vigyázott. Hirtelen jött, így én már nem tudtam menni, hogy segítsek. Katát még altatni kell a vizsgálathoz. Altatás után rögtön infúzióra kellene tenni. Eddig ez így is volt. Most, ahol voltak, azt mondták, ők erre nincsenek berendezkedve, menjen vissza vele a Tűzoltó utcába. Mentőt nem tudnak adni. Hatalmas hó mindenütt, Kata félig alélt, egyedül a menyem az autóval, parkolóhely a kórház közelében sehol. A Tűzoltó utcából a kórház elől telefonált sírva fiamnak, hogy mit csináljon, nem tud leparkolni, Katát az ölében kell bevinnie. Egyébként egy nagyon talpraesett teremtés, de ez már nála is a vég volt. Fiam azt válaszolta, maradjon az autóval a kórház bejárata előtt, ne törődjön semmivel, a lényeg, hogy Kata mielőbb infúzióra kerüljön.
Utána már nem tudom, hogyan oldódtak meg a dolgok.
Szó volt korábban, hogy a transzplantáció előtt teljes góckutatás kell. Most semmit nem mondtak. Menyem kérdezett rá. Erre elküldték UH-ra. Ott leszúrták, hogy hol van a röntgen lelet, anélkül nem vizsgálnak. Menyem erre megkérdezte, hogy milyen röntgen, neki nem mondták. Akkor küldték el oda is. Tehát még azt sem tudjuk, hogy minden szükséges vizsgálatot elvégeztek-e, ami kell a beavatkozás előtt.
Ezek után valóban csak Istenben lehet bízni!!!

Isten áldásával, szeretettel: Judit
368. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-13 23:48
Judit
Drága Csillag!
Csak bízni és hinni Isten Irgalmában és segítségében, és ezért sokat imádkozni, amit jelenleg tehetünk!
Való igaz, amiket írsz, de sok abból nem rajtam múlik. Ha átvészeli Kata a kezelést, a továbbiakban hasonló a terv, mint írod, annyi különbséggel, hogy rettenetes nehéz Katába "diktálni" bármit, így az étkezése problémás. Egy ilyen kis gyermeknél, aki majd egy éven át kemón van, amitől az íz- és szagérzékelés is megváltozik, nem lehet tudni, hogy a továbbiakban milyen lesz az étvágya, mi fog ízleni neki. Erőltetni nem lehet úgy, mint egy felnőttnél.
Szentmisét a legkönnyebben, s igen jó helyen, a Mátraverebély-Szentkútnál lévő ferenceseknél lehet kérni. Ők ajánlják is, hogy hetente mondanak szentmisét a kérésekre. Már éltem ezzel a lehetőséggel.
Kértem már több helyen, mások is mondatnak érte. Több visszajelzésem van. Fiaméknak is van hittanos körük, Bíró püspök úr vezetésével, ők is sokat tesznek. Tehát valóban rengetegen imádkoznak. Ha igaz, hogy Jézus segít a hozzá fordulóknak, Katának meg kell gyógyulnia! Persze tudom, hogy minden ott FENT dől el, s mindennek az okát csak Isten ismeri.

Ismételtem köszönöm szépen ezt a nagyívű összefogást, a rengeteg imát!
Nagyon bízom ismét, hogy Kata Isten tenyerén lesz a kezelés alatt!

A Jóisten áldását kérve Rátok, kívánok megszentelt vasárnapot!
Igaz szeretettel: Judit
367. hozzászólás
Létrehozva: 2010-02-12 14:58
csillag
Judit!

Én komolyan NEM gondolom, hogy a kemo a sátán műve lenne. Én ismerek olyat, akinek használt. és ha mindenki szed mellé kiegészítőt, akkor mi van? Kata is szed, nem?
szerintem a kemo után kellene ráhajtani a természetes immunerősítésre, ha ennek zöld útja van már.teljesen őszintén én keresnék valakit, aki táplálkozásterápiával foglalkozik, és nagyon keményen tartanám a diétát (ismerek is ilyet, keresztényt is, de kb ugyanazt mondják mint a cod teához fűződő diéta). no cukor, csak teljes kiőrlésű dolgok, cékla, répa, alma, csírák, magvak, no vörös hús, hidrogénezett zsír, stb... ez azért bonyolultabb, ezért kellene a szakember, de sajnos valóban az egész nyugati kultúra táplálkozása tiszta rákkeltő, különösen ha valaki veszélyeztetett. szóval szerintem igenis reális esélye van Katának, hogy egy megfelelő diétával, hosszútávú életmódváltással, táplálékkiegészítőkkel, mint béres csepp, celladam, stb... visszanyerje az egészségét. Azt gondolom, hogy igenis keresztény kötelességünk kihasználni a természet adta józan (!) lehetőségeket, és kincseket, hiszen az mind Isten ajándéka.
(én a boltban található kaják kb 90%át nem veszem meg. a fiam 2 napnál tovább még nem volt beteg. én nem mondom, hogy kizárólag ez az oka, és elbízom magam, holnap kaphat akármilyen betegséget, de van összefüggés, az tuti.)

+ ehhez még számítsd hozzá az imákat is.

szerintem az életfelajánlás működik. olyannyira, hogy én nem merném komolyan megtenni. kérdés, hogy kit mire indít a Szentlélek. ha valaki türelemmel viseli a betegségeit, az sokszor nehezebb, mint egyszerűen csak meghalni agyvérzésben.
szerintem Istennél mindenkinek az élete értékes, nála tök mindegy, hogy 3 éves valaki, vagy 73 (bocs, csak írtam egy számot).

más: szerintem ha indul a kemo, arra is kéne valami jó kis imalánc + mondjuk heti egy mise. tudtok mondatni? esetleg a ferences testvér itt a fórumon?
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép