Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem -
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Dezső napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Magyar Katonai zarándokok (1991-óta minden évben)
A becsei Tisza, nyáron, Topor M.
Szentek és Boldogok

BOLDOG BAYS MARGIT szűz, III. r.
Keresztény Magyarország Portál - Nap Szentje - 2018. Március 6.


Nap szentje: BOLDOG BAYS MARGIT szűz, III. r.

Fribourg 1815-1879

Svájcban, Fribourgban született földműves, vallásos szülőktől, akik vallásos nevelésben részesítették gyermekeiket. Az iskolában kitűnt tehetségével, szorgalmával. 15 éves korában ipariskolába került, a női varró szakmát sajátította el. Ebben a munkakörben dolgozott később is, közben segített otthon a házimunkában vagy a mezőn. Részt vett kisebb testvérei nevelésében is, akik szerették, ezért hajlottak szavára, akkor is, ha valami miatt hajba kaptak.
Tevékenyen részt vett a plébánia életében, főként jó példájával volt másokra nagy hatással. Naponta hosszú utat tett meg a templomba, akármilyen zord időben. Épülésére volt a híveknek az oltáriszentség és Jézus szenvedése iránti tiszteletével. Vasárnaponként a szentmise után még sokáig imádkozott a tabernákulum előtt, majd egy óra hosszat
keresztutat végzett. Korán felkelt, hogy jusson ideje az imádságra, néha egész éjszaka imádkozva virrasztott. A rózsafüzért elmélkedve imádkozta. Szívesen vett részt zarándoklatokon - legtöbbször valamelyik Mária-kegyhelyre. Nagy buzgósággal törekedett mások üdvének előmozdítására. Gyermekeket oktatott a hitre, imára s hogy Jézus szeme előtt éljenek. A betegeket buzdította: „Isten végtelenül jó, sohasem szabad kételkedni irgalmasságában.” A szegényeket Isten kedvelt barátainak nevezte, s irgalmas szívvel hajolt le hozzájuk. Alázatos volt: sohasem várt emberi elismerést. Betegsége miatti szenvedéseit felajánlotta Isten országa ügyéért: tudatosan részt vett Krisztus szenvedéséből. Életében, halála után is szentnek tartották. Boldoggá avatása 1993-ban történt Scherer Teréziával és Bütler Bernardával együtt.

A boldoggá avatási dekrétumból:
„Ami odafönt van, arra irányuljon figyelmetek, ne a földiekre. Hiszen meghaltok, és életetek Krisztussal az Istenben van elrejtve.” (Kol 3,2-4.)
E szavak találóan jellemzik Margit életét. Minden tettét Istenre irányította, az
ő szolgálója akart lenni. Istenben elrejtve törekedett a megfeszített Jézushoz
hasonlóvá válni.

Imádság:
Istenünk, Boldog Margit példát adott az erényes és munkás életre. Közbenjárására add, hogy mindennapi kötelességeink hűséges teljesítésével, Isten jelenlétében élve, eljussunk az örök életre. A mi Urunk Jézus Krisztus által.

forrás: Kovács Kalliszt OFM
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép