Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem -
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Arnold, Levente napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Ménesbirtok  sgy.
Kapisztráni Szent János (1386-1456)
Szentek és Boldogok

Szent Jácint, lengyel domonkos
Keresztény Magyarország Portál - Nap Szentje - 2017. Augusztus 17.


Nap szentje: Szent Jácint, lengyel domonkos

Született kb. 1185 Kamien Slaski, Kis-Lengyelország,

Meghalt augusztus 15, 1257 Krakkó, Lengyelország

Szent Jácint Odrow±ż Itáliában lépett be a domonkos rendbe. Az alapító Szent Domonkos azzal a feladattal bízta meg, hogy erősítse meg a rendet Lengyelországban és evangelizálja Poroszország pogány lakosságát. Ennek eleget is tett, továbbá Kijevben foglalkozott a latin rítusú hívek lelkipásztori ellátásával. 1257-ben, Nagyboldogasszony ünnepén halt meg Krakkóban.
........................................................................................................
A 2. század mártír, lásd: Jácint a Caesarea. A 3. századi vértanú, lásd Jácint és Protus. A város Quebec, lásd Saint-Hyacinthe.
Szent Jácint, O.P.
Gyóntatója és apostola az Észak-
Született kb. 1185
Kamien Slaski, Kis-Lengyelország
Meghalt augusztus 15, 1257
Krakkó, Lengyelország
Tisztelet a római katolikus egyház, egyházi Aglipayan
Augusztus 16. ünnepe
Attribútumok szobrok a Boldogságos Szűz Mária, vagy a szentségtartó ciborium
Védnöki Litvánia, UST-Főiskola turizmus és vendéglátás menedzsment által hivatkozott Azok a veszély fenyegeti, vízbefúlás; Bazilika Szent Jácint

Szent Jácint, OP, (lengyelül: Swiety vagy Jacek Jacek Odrow±ż) (sz. kb. A 1185 Kamien Slaski (Jer Bruttó Stein) közelében Opole (Oppeln Jer), Felső-Szilézia - d. Augusztus 15, 1257, Krakkó, Lengyelország A természetes okok) végezte tanulmányait Párizsban és Bolognában. Egy orvos a Szent Tanulmányok és egy világi pap dolgozott reformja női kolostorok szülőhazájában, Lengyelországban.

Míg Rómában, szemtanúja volt a csoda által végzett Szent Domonkos, és lett egy dominikánus szerzetes, valamint a Boldogságos Ceslaus, mind a meghagyás Belépés a bazilika, a Santa Sabina és fogadó rend a vallásos szokás a Szent Domonkos magát. A két fiatal szerzetesek ezután küldik vissza létrehozása szülőföldjét a domonkos rend lengyelországi és Kijevben. Hagyomány tárolására is, hogy az evangélium az egész Svédország, Norvégia, Dánia, Skócia, Oroszország, Törökország és Görögország. Azonban ezek az utazások erősen vitatott, és nem támogatja a legkorábbi Lives Szent Jácint.

Egyik csodák kapcsolódik egy mongol támadás egy kolostort Kijevben. Jácint akart menteni egy szentségtartó (vagy esetleg egy ciborium, nem lehet tudni, pontosan melyik), amely az Oltáriszentség, amikor hallotta a hangját a Boldogságos Szűz Mária arra kérte, hogy neki is. Én is tudom, hogy úgy döntött, hogy a szobor a Szent Szűz. Annak ellenére, hogy a hírnév súlya nagyobb, mint ő, hogy szüntesse meg rendesen, hogy csodával határos módon súlytalan lettem. Így mentette Mind az Oltáriszentség és a Szűzanya szobrát. Ennek oka általában a szent látható tartja Ez a két tétel.

Egy közeli rokona volt a Boldogságos Jácint Ceslaus, akik esetleg sono stati testvére és aki elkísérte Jácint, mint az első tagja a domonkos rend a nemzetük. [1] Jácint szentté avatták április 17-én 1594 Kelemen pápa által a VIII és Az ő emlékére Napot augusztus 17-én. Ince pápa 1686-ban XI nevezte Litvánia védőszentje.

A spanyol nyelvű országokban, Jácint ismert San Jacinto ", ami a neve, számos város és helyszín a spanyol nyelvű országokban, és a két vívott két helyen ilyen.

Ő a védőszentje Szent Jácint Bazilika, Chicago, Illinois, és azoknak a veszély fenyegeti, fulladás.

Ugyancsak ő a védőszentje Ermita de Piedra de San Jacinto A fülöp-szigeteki város Tuguegarao, ahol ő ünnepén ünneplik a felvonulás és néptánc versenyeken. A város neve is Camalaniugan a Fülöp-szigeteken tartják a szent védnökséget.

A város szentelt templom San Jacinto vagy Szent Jácint ad otthont a legrégebbi harangot (Sancta Maria a 1595) a Távol-Keleten.

Életrajz

A 1220, Szent Jácint domonkos szerzetes lettem három társával - relatív, Ceslaus, és két kísérő a krakkói püspök - Herman és Henry. Mint Jácint, az "apa" az ő három másik társa, Krakkóba utazott vissza az Ceslaus, Herman, és Henry-ben felállított új kolostorok. Társait választották, hogy a felettesei által alapított új kolostorokat Jácint Ahogy haladt, míg végül ő volt az egyetlen, balra, ahogy folytatta a Krakkó.

Jácint elment az egész Észak-Európában terjed a hit. Meghalt az évben 1257.
Halálának 750. évfordulója alkalmából a katowicei metropolita érsekség kedden délután hat órakor hangversenyt szervezett a vatikáni VI. Pál-teremben. Az eseményt Damian Zimoń érsek nyitja meg. Ezután rövidfilmet vetítenek le II. János Pál és XVI. Benedek pápákról, majd a sziléziai nemzeti ének-és tánctársulat mutatja be produkcióját.

2007. Október 16-án, kedden az Aquinói Szent Tamás Pápai Egyetem adott otthont annak a nemzetközi konferenciának, amelyet Szent Jácintnak (Jacek), Északkelet-Európa apostolának szenteltek. A találkozónak magyar résztvevője is volt, Deák Hedvig OP domonkos nővér, aki a szent magyar vonatkozásairól beszélt. A konferenciát Damian Zimoń katowicei metropolita érsek nyitotta meg. Felszólaltak továbbá cseh, olasz, lett, ukrán, dán és litván előadók.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép