Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem -
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
György napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Árpád kori templom
Medál
Szentek és Boldogok

Szent Olivér Plunkett
Keresztény Magyarország Portál - Nap Szentje - 2017. Július 01.


Nap szentje: Szent Olivér Plunkett

Saint Oliver Plunkett (1629. november 1-je – 1681. július 1-je) a római katolikus Armagh és Primate érseke volt All Ireland. Az angol üldözésnek ellenében fenntartotta a kötelességeit Írországban és végül letartóztatták és bevádolták, és hamis vádakkal halálra ítélték őt. Felakasztották és 1681. július 1-jén és negyedelték Tyburnnél. Oliver Plunkett volt az utolsó katolikus mártír Angliában.
1673 újabb vallási üldöztetés miatt, sokat szenvedett, nagy volt a hideg és az éhezés. De száműzetésében sem hagyta el népét, hanem hű pásztorként népével maradt. Megköszönte Istennek "Ki adta nekünk a kegyelmet, hogy szenvedhetett mint Péter apostol. Az üldözés enyhült egy kicsit, és nyíltabban hirdette a katolikus hitet népének. 1679-ben letartóztatták, és hamis vádvádakkal, árulással vádolták. Lehetőséget sem adtak a védekezésre neki. Magára maradt a tárgyaláson, és elítélt, az ítélet akasztás volt. Mély hittel, tiszta lélekkel kész volt meghalni. Nem tagadta meg hitét. Püspök testvére, hogy mentse magát, hamis bizonyítékokat hozott fel ellene Oliver Plunkett nyilvánosan megbocsátott mindenkinek, aki felelős volt a haláláért 1681 július 1-én. 1975. október 12.-én szentté avatták.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép