Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

IV. Miklós
Szent György templom  sgy.
Szerzetesrendek

"Jesus-Caritas" Papi Közösség (világi intézmény)
Tagjai olyan egyházmegyés papok, akik szellemében akarják folytatni papi szolgálatukat.

Szabályaikat 1976-ban fogalmazták újra a zsinat szellemében. Havonta jönnek össze egy egész napra, vagy legalább nyolcórás közös reflexióra. Ritkán laknak együtt, teljesen az egyházmegye főpásztorának rendelik alá magukat. Közösségükhöz diakónusok és más lelkipásztori szolgálatot végzők is tartoznak.

Charles de Foucauld Naplójából:
Beni Abbes 1905. júl. 22.

"Jézus mindvégig názáreti életre rendelt téged: ahogy számára, számodra is csak kivételes időszak lehet a missziós munka és a magányba vonulás. Vállald bármelyiket, valahányszor Ő félreérthetetlenül úgy kívánja, de térj vissza a názáreti életbe, mihelyt nincs veled egyéb terve.
Akár egyedül, akár néhány testvéreddel élsz, mindig és mindenben a názáreti életeszmény lebegjen szemed előtt, annak egyszerűsége és nagyvonalúsága.
Ahogy a Názáretinek- neked s e legyen a többiektől eltérő ruhád, ahogy a Názáretinek, neked se legyen klauzúrád, ahogy a Názáreti, te is élj elvegyülve az emberek között. Ahogy a názáreti Jézus, dolgozz te is legalább napi nyolc órát (lehetőleg fizikai munkát), s végezetül, ahogy a názáreti Jézusnak se volt, neked se legyen se földed, se házad, ne bővelkedj semmiben. Mindenben, még az adakozásban is légy szegény.
Egyszóval: mindenben úgy légy, mint a názáreti Jézus.
Imádkozz, mint Jézus, annyit, mint Jézus. Úgy, ahogyan Ő, szánj bőséges időt az imára...
A názáreti élet mindenütt megvalósítható: éld ott, ahol felebarátodért a legtöbbet teheted."
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép