Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Albert, Lipót napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Lóhere
Jézus ábrázolás
Szerzetesrendek

A Szent Szív Kistestvérei
(Petites Soeurs du Sacré Coeur)

A Charles de Foucauld által megálmodott szerzetesközösségek között ez a testvériség jött létre először: 1933-ban a franciaországi Montpellier-ben. Az iszlám világa 1946-ban nyílt meg előttük, ekkor alapították meg az első testvériséget Tuniszban. A közösség életének első évtizedeit a monasztikus hagyomány jelölte meg: visszavonultan folytatták szemlélődő életüket, a nagy zsolozsmát imádkozták, szigorú napirendet követtek. Életmódjukban a Zsinat hozott alapvető stílusbeli változásokat. Egyszerűbben élnek, rugalmasabb napirenddel, kisebb, testvéri közösségekben. Közelebb kerültek az emberekhez, fájdalmaikhoz, gondjaikhoz. Jobban megértik szenvedéseiket és osztoznak reményeikben.

Az új tapasztalat visszahatott imájukra, alakította, mélyítette szerzetesi elkötelezettségüket. Megtapasztalták saját szegénységüket, s így tanulják együtt testvéreikkel az Istenbe vetett megingathatatlan bizalom művészetét. Életük középpontjába az Eucharisztia, szellemi atyjuk Charles de Foucauld, aki így körvonalazta a Szent Szív Kistestvérei hivatását:

"Amikor beléptél a testvériségbe, döntöttél, hogy a názáreti Jézus nyomába lépsz. El kell hagynod házadat, családodat, hogy azokkal az emberekkel élj, akik más fajhoz, más civilizációhoz, más környezethez tartoznak. Jézus arcát kell felfedezned testvéreid arcában, bármilyen szegény vagy eltorzult legyen is, szeretett testvéredként kell befogadnod minden embert anélkül, hogy valaha is beletörődnél az emberre nehezedő nyomorba és igazságtalanságba."

A Szent Szív kistestvérei Európa, Afrika és Latin-Amerika országaiban élnek, mintegy félszázan.

Központi testvériségük:
20, rue Albert-Thomas
F-75010 Paris
Tel.: 1-239-1645
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép