Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jenő napja
11 felhasználó online
0 tag, 11 vendégKépek a galériából

Feszület
Szerzetesrendek

A Szeplőtelen Szűz Oblátusai O.M.I.
(Congregatio Missionariorum Oblatorum B.M.V. Immaculatae)

Alapítója: Boldog Eugéne Mazenod (1782-1861) fiatal korában megtapasztalta a francia forradalom utáni egyház nagy ínségét.
Egy előkelő nemesi család egyetlen fiaként az evangélium szolgálatát választotta. Életmottója és az általa 1816-ban létrehozott közösségé: "Azért küldött az Úr, hogy a szegényeknek hirdessem az örömhírt!"
A Szeplőtelen Szűznek fölajánlott szerzetesek közösségét a pápa 1826-ban hagyta jóvá. Az oblátusok már az alapító életében elindultak Afrika, Ceylon és Kanada felé.
Eugéne Mazenod Marseille püspökeként halt meg.

Az öt világrészen 1429 közösségben 5594 oblátus működik.
Apostoli munkaterületük: plébániai missziók, hitetlenek evangelizálása, szemináriumok vezetése, a fiatal korosztály nevelése.
Elsősorban missziós országokban dolgoznak, vállalva az adott körülmények között a legváltozatosabb feladatokat. Lelkipásztori munkát végeznek pl. az eszkimók között; egy kis csoport "motorizál", vagyis gépjárművekkel segíti a hithirdetők nehéz munkáját.
Denis Hurley, a két-afrikai Durban oblátus püspöke, a néger lakosság jogainak elszánt védelmezője.
Ausztriában börtön- és kórházlelkészként dolgoznak.
Hűségesek természetesen bölcsőjükhöz, Marseille-hez, ahol Mazenod püspök a legvadabb tájszólásban prédikált a kikötőmunkásoknak, matrózoknak és cselédlányoknak.

Központi házuk:
Via Aurelia, 290
I-00165 Róma
Tel: 06-637-0250
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép