Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Albert, Lipót napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Ádám és Éva
Kalazanci Szent József
Szerzetesrendek

A Szeretet Misszionáriusai M.C.
(Missionaries of Charity)

Alapította az albán származású Kalkuttai Teréz anya Kalkuttában, 1950-ben.

A kongregációt segítő munkatársak Nemzetközi Társulata 1954-ben jött létre. A Szeretet Misszionáriusai mellett Teréz anya szemlélődő közösséget is alapított: Az Ige Nővérei kontemplatív ág 1976-ban született meg.

1989-es adatok szerint a Szeretet Misszionáriusainak száma 2873 (több mint félezer újonccal); kereken 50 országban működnek, több mint 350 alapításban.

Az ismert hármas fogadalomhoz a nővérek egy negyediket csatolnak: a szegények között is a legszegényebbeket akarják szolgálni. Lelkiségüket a radikális szegénység, a szemlélődő ima, az élet tisztelete jellemzi. Hiszik és vallják, hogy Krisztust szolgálják minden emberben.

Ennek megfelelően választják meg apostoli munkaterületüket. Legszívesebben nyomornegyedekben telepszenek meg. Jövedelmük nincs, adományokból élnek és látják el szegényeiket. Leprásokat gondoznak (főképp ázsiai országokban), menedéket adnak haldoklóknak, gyógyult leprásoknak rehabilitációs központokat állítanak, elhagyatott gyermekeket gyűjtenek össze, otthont nyújtanak nekik, alkoholistákat és kábítószereseket gondoznak, tanítják a természetes születésszabályozást. Újabban készséggel vállalják AIDS-betegek ápolását is.

Fehér ruhát és kéksávos indiai szárit viselnek, vállukon kicsi kereszttel. Így szolgálnak New Yorkban és Damaszkuszban, Párizsban és Moszkvában.

Anyaházuk:
54 Lower Circular Road
Calcutta 700016, India
Tel.: 033-297-115

Teréz anya nővérei Magyarországon 1989-ben telepedtek meg.

Címük: 2030 Érd-Parkváros, Nyírfa u. 10.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép