Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Antal, Antónia napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Szent Miklós templom oltára
Érted!
Szerzetesrendek

Az Evangélium Kistestvérei
(Petits Fréres de I'Évangile)

Alapította René Voillaume kistestvér, 1956. júliusában, Aix-en-Provence egyházmegye Sambuc nevű falujában.

Evangéliumi testvériségek olyan helységekben alakultak, ahol a kistestvérek már hosszabb ideje éltek, s környezetükben felmerült az igény a hit rendszeres tanítására, illetve elmélyítésére. Az Evangélium Kistestvérei hivatásuknak tartják, hogy elkereszténytelenedett vagy nem keresztény környezetben ne csak "hallgatva hirdessék az Evangéliumot", hanem szavaikkal is.

Más apostoli szolgálatot is vállalnak, mégpedig ugyancsak Charles de Foucauld szellemében. Így találunk pl. kistestvért mint fogházlelkészt New York és Yaoundé egy-egy börtönében, vagy hitoktatót Brazília őserdejének peremén..
Céljuk, hogy "a Jézus iránti őrült szeretettől indítva" megosszák testvéreikkel Jézus Örömhírét, a legszegényebbek, legészrevétlenebbek evangelizálásának szenteljék életüket, szolgálják az egész ember - tehát lélek, szellem és test - üdvösségét.

A jelentkező megfelelő tájékozódás után 1 évig jelöltként él valamelyik testvéri közösségben. Újoncideje 1-2 évig tart, ebből bizonyos időt Dél-Spanyolországban tölt. 6-9 évi ideiglenes fogadalom után tehet örök fogadalmat. A kistestvérek a svájci Fribourg-ban vagy a kanadai Ottawában végzik teológiai tanulmányaikat.
Az Evangélium kistestvérei közösségnek legismertebb képviselője Carlo Carretto (+1989).
1985-ben 110 kistestvér élt 32 közösségben, 19 országban. Jelen vannak Európában, Afrikában, Latin-Amerika több országában, Észak-Amerikában, Japánban, Indiában és Iránban.

Központi testvéri közösség:

6, rue de Robiano B-1030 Bruxelles
Tel.: 02-215-9053

Charles de Foucauld lelki családjához tartoznak még:
A Kereszt Kistestvérei
A Megtestesülés Kistestvérei
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép