Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Jézus ábrázolás
Szent Rókus és Szent Rozália kápolna oltára
Szerzetesrendek

Kamalduli (Bencés) Apácák
(Benedettine Camaldolesi)

Alapította - Szent Romuald (951-1027) kamalduli szabályzata alapján - boldog Rudolf (+1089) kamalduli apát, 1085-ben, Mucellano helységben.
Az első perjelnőt Beatrixnak hívták. Az apácák ugyanazokat a szabályokat követik, mint a férfi szerzetesek. Lelkiségük alapja: Szent Benedek Regulája. Szigorú remeteéletet élnek.

Rendi szentjeik: Elisabetta Salviati (+1520), Anna Maria Gervasoni (+1744), Scolastica Cataneo (+1749), Angela Pezza (+1759) és Crocifissa Veraci (+1822).

"A magány megtisztítja a lelket, megvilágosítja és kiélesíti az értelmet, a szívbe tudást önt. A magányos élet nem más, mint egyesülés Istennel, szüntelen társalgás az angyalokkal, a menny utáni vágy és szakadatlan elmélkedés az örökkévalóságról" (Kosntitúció)

Magyar földön nem volt női kamalduli kolostor.
Jelenleg 6, egymástól független kolostorban 125 kamalduli apáca él. A Rend főképpen Olaszországban ismert. A legszigorúbb szemlélődő közösségek egyike.
A középkor jelentette a kamalduli apácák rendjének virágkorát, de akkor is csak 20 kolostoruk volt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép