Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
8 felhasználó online
0 tag, 8 vendégKépek a galériából

Napfelkelte (A)
Gesztusokból
Szerzetesrendek

Mária Reparatirix Társaság, Örökimádó Nővérek
(Societas Mariae Reparatricis)

A belga származású Emilie d'Oultremont 1854. december 8-án a Szeplőtelen Fogantatás kihirdetésének ünnepén hallotta meg lelkében a hívó szót: gyűjtsön maga köré olyan társakat, akikkel együtt Mária anyai szívével szeresse és engesztelje az eucharisztikus Jézust. Legyenek rajta, hogy minél többen megismerjék, szeresség és imádják az Oltáriszentséget.

Az engesztelő, örökimádó Társaság hivatalos alapítása Strasbourg-ban történt meg 1858. május 2-án. Az akkor szigorú klauzúrában élő közösség 1883-ban kapta meg a pápai jóváhagyást. A zsinat után megszűnt a szigorú klauzúra. A Társaság pápai jogú szerzetes kongregáció.

A Társaság neve jelzi sajátos célkitűzését: a nővérek a Szent Szűzzel együttműködve az ima és az apostoli szolgálat által az engesztelés művének szentelik magukat; engesztelnek a lelkekért és a lelkekben, mindenkiért, mindenütt. Egész életükkel Jézus irgalmas szeretetét tanúsítják és hirdetik.

Sajátos vonásaik: közös, társulati engesztelés, máriás lelkiség és engesztelők nevelése.

Apostoli munkaterületük: katekizmust oktatnak, egyéni és csoportos lelkigyakorlatokat adnak, lelkinapokat szerveznek, templomi ruhákat készítenek, különféle feladatokat látnak el a plébániák, a templom és főképp az oltár gondozásában, segítik az Oltáregyesületi munkát. A missziókban betegápolással és a helyi igények szerint más szolgálattal is foglalkoznak.
Szent Ignác szabályai szerint élnek.
Templomaikban reggeltől estik szentségimádás van. A nővérek óránként váltják egymást. Csütörtökön egész éjjel folytatódik az imádás, továbbá a hét minden napján éjféltől egy óráig. A zsolozsmát együtt imádkozzák a kihelyezett szentség előtt.

1989-es adatok szerint 21 ország 134 zárdájában 1366 örökimádó nővér éli szemlélődő-apostoli hivatását.

Anyaházuk:
Via Luchesi, 3
I-00187 Róma
Tel.: 06-679-2017

A Mária Reparatrix Társaságot Kanter Károly, az eucharisztia nagy apostola hívta meg Magyarországra 1900-ban azzal a céllal, hogy az engesztelésre felajánlott pesti Örökimádás-templomban biztosítsák az állandó szentségimádást, segítsék az Oltáregyesület munkáját, és kivegyék részüket az apostoli szolgálatból. Az Üllői úti zárda és lelkigyakorlatos ház után később felépült a Szent Imréről nevezett újoncház is Neszmélyen.
1950-ben 71 örökimádó nővérnek kellett elhagynia otthonát.
Az engesztelő, testvéreikért közbenjáró és őket szolgáló örökimádó nővérek újjáalakuló közösségének címe:

Örökimádó Nővérek
1091 Budapest, Üllői út 77.

1990-ben megindult az örökimádó nővérek noviciátusa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép