Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jenő napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Őszi rózsaszál  sgy.
Szerzetesrendek

Magyarok Nagyasszonya Társaság
A magyar szerzetestársaságot 1986. április 15-én Lékai László esztergomi bíboros érsek hívta életre.

A Társaság egyházmegyei jogú intézmény, a mindenkori esztergomi érsek joghatósága alá tartozik. Tagjai Krisztus követik az evangéliumi tanácsok szerinti életformában. Különös tisztelettel övezik a Boldogságos Szüzet, akinek szíve gondolata mindig megegyezett Isten akaratával.

A tagok Isten dicsőségét, az Egyház épülését szolgálják, amikor az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit gyakorolják. A Társaság eredeti szellemisége a hűséggel őrzött Szent Ignác-lelkiség. Ennek lényege: az ember azért kapta lelkét a Teremtőtől, hogy Istent dicsérje, tisztelje, Neki szolgáljon, s ezáltal lejusson az üdvösségre. Az ember tehát Istenért van, minden egyéb pedig azért, hogy segítse az embert Istenhez jutásában.

A Társaság tagjainak első és legfontosabb feladata az, hogy az isteni dolgokkal törődjék, és törekedjenek az Istennek egyesült életre. Az imaélet gyakorlatait aszkézissel és apostoli szolgálattal kapcsolják össze. Istent keresik egész nap, s életük így válik szüntelen imává. Tudatosan gyakorolják az Isten jelenlétében folytatott életet.
Végeredményben Szent Ignác életeszményét akarják megvalósítani: imaéletük gtrmékenyítse meg apostoli szolgálatukat.

Címük:
Kontra Éva (?)
1014 Budapest, Lant u. 2.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép