Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vendel napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Liguori Szent Alfonz
Boldog Karácsonyt! (A)
Szerzetesrendek

Passzionisták C.P.
(Congregatio Passionis Jesu Christi)

Alapította Keresztes Szent Pál (1694-1775) 1720-ban az észak-itálaiai kis Ovada városban. Célját így határozta meg:

"Hasonló gondolkodású társakat gyűjteni, akik magukat teljesen Isten rendelkezésére bocsátva, lelkigyakorlatokat és népmissziókat tartanak, s így egész életüket a lelkek megtérésnek szolgálatába állítják, és szívükben igyekeznek elmélyíteni a Krisztus szenvedése iránti tiszteletet."

1732-ben vetette meg az első passzionista kolostor alapját a közép-itáliai Monte Argentarinón. Szabályát XIV. Benedek erősítette meg 1741-ben.
A kolostori életben az alapító nagy fontosságot tulajdonított a közös imának, az elmélkedésnek, a tanulmányoknak és a testvéri kapcsolatoknak. Keresztes Szent Pál, aki egyike kora legnagyobb misztikusainak, rendkívül tevékeny lelkipásztori szolgálatot folytatott. Különös karizmája a népmissziók tartása.

Eszménye volt a visszavonultság, ima és vezeklés, valamint az apostoli buzgóság szintézise. Halálakor, 1775-ben a kongregáció 12 kolostorában 170 passzionista törekedett ennek az eszménynek a megvalósítására.
A XIX. században Európa után a passzionisták eljutottak Észak-Amerikába és Ausztriába is. Ma megtalálhatók, mint az öt földrészen: 433 kolostorban 2764 szerzetes.

Apostoli tevékenységük: népmissziók, lelkigyakorlatok, kis közösségek építése, továbbképző tanfolyamok. Ha tehetik, plébániát is vállalnak, s szívesen indulnak missziós országokba.
A kongregáció rokonszenves fiatal szentje: Passzionista Szent Gábor (1838-1862).

Központi házuk:
Piazza SS. Giovanni e Paolo, 13.
I-00184 Róma
Tel.: 06-731-0351
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép