Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jenő napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Róma.  Keresztelő Szt. János feje.  Topor Márta
Szent Hubertus
Szerzetesrendek

Passzionista Apácák C.P.
(Monache Passioniste)

A kongregációt Keresztes Szent Pál (1694-1775) és a Megfeszített Jézusról nevezett Mária alapította az itáliai Cornetóban, 1771-ben.

Szigorú, vezeklő, szemlélődő szerzetesközösség. Tagjai a hármas szerzetesi fogadalomhoz egy negyediket csatolnak: kötelezik magukat a szenvedő Jézus különleges tiszteletére.

Belgiumban, Itáliában, Franciaországban és az Egyesült Államokban 1989-ig 27 kolostoruk volt, az apácák száma jó félezer. A kolostorok függetlenek egymástól.
Ennek a kongregációnak volt "külső" tagja - egészségi okok miatt ugyanis nem vették fel - korunk egyik kiemelkedő misztikusa, Galgani Szent Gemma (1878-1903).
Magyarországon nem volt passzionista apácakolostor.

"Legyetek állhatatosak valamennyierény gyakorlásábn, mindenek fölött az édes, türelmes Jézust kövessétek, mert ez jelenti a tiszta szeretet csúcsát. Úgy éljetek, hogy mindenki előt ismert legyen: nemcsak bensőtökben, hanem külsőtökben is a megfeszített Jézus, az édes szelídség képét viselitek. Rejtőzzetek el tehát a megfeszített Jézusban, s csak egyetlen kívánságotok legyen, az, hogy mindenben az Ő akaratát teljesítsétek."

Keresztes Szent Pál
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép