Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Orsolya napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

amerikai látogatás
Közeli.  Topor Márta
Szerzetesrendek

Redemptoristák C.SS.R.
(Congregatio Sanctissimi Redemptoris)

Alapította Liguori Szent Alfonz (1696-1787) Nápolyban 1732-ben, azzal a céllal, hogy "a szegényeknek hirdesse az Evangéliumot". Oda akart eljutni - látva a Nápoly környéki pásztorok lelki elhagyatottságát -, ahol az Egyház a legkevésbé van jelen.

A redemptoristák ezért fő feladatuknak a népmissziókat, a társadalom peremére szorultak lelkipásztori szolgálatát tartják.
Egyik legjelesebb szerzetestársuk, Hofbauer Szent Kelemen (1751-1820) Európa-szerte misszionált (tisztelői közé tartozott a legnagyobb magyar atyja, Széchényi Ferenc is); a cseh származású szent John Neumann (1811-1860) mint Philadelphia püspöke Észak-Amerikában kezdte meg legszegényebbek evangelizálását; Majella Szt. Gellért (+1755) testvér a szabóműhelyben élte rendje karizmáját.

Világszerte 793 közösségben 6400 redeptorista hirdeti a megváltó Krisztus örömhírét. Oda mennek, ahol a legnagyobb a szükség, mindig előnyben részesítve a legszegényebbeket.
Életükben fontos szerep jut a közösségnek: "Hogy az evangéliumot hathatósabban hirdessék, osszák meg egymással testvéri egységben imáikat, megfontolásaikat, gondjaikat és anyagi javaikat" (Szabály).

A kongregációba fölvételt nyerhetnek 18. évüktől azok a fiatalok, akik megfelelő szellemi és fizikai képességek birtokában magukévá teszik a redemptorista életeszményt.

A kongregáció központi háza:
Via Merulana, 31
I-00185 Róma
Tel: 06-731-5841
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép