Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Aliz napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Neked
Gőg nélkül
Szerzetesrendek

Szűz Mária Engesztelő Leányai
A szerzetes kongregáció - teljes nevén: Szűz Mária, a Világ Győzelmes Királynője Engesztelő Leányai - 1947-ben jött létre magyar földön. Mindszenty bíboros a válságos idők küszöbén hívta életre azzal a céllal, hogy a nővérek Szűz Máriával együtt engeszteljenek a világot elárasztó bűnökért. A közösség elsődleges hivatása az állandó szentségimádás. A nővérek életüket az Egyház felmagasztalásáért, a papok megszentelődéséért és az egész világ üdvösségéért ajánlják fel.

A kongregáció kimondottan szemlélődő közösség. A nővérek életük fenntartását, a mindennapi kenyeret saját kezük munkájával biztosítják.

Az első közösséget Mária Natália nővér vezette. Az első fogadalom letételére 1948-ban, Nagyboldogasszony évében került sor Alsószentivánon. Innen Soltvadkertre költöztek a nővérek: itt éltek a szétszórtságig: a pálosoknál kapott lakás és ellátás fejében házi és kerti munkát végeztek, imádkoztak és engeszteltek.
A közösségen belül az elmúlt évtizedekben sem szűnt meg a szemlélődő-engesztelő ima, az áldozatos vezeklő élet.

Dankó László érsek hozzájárult, hogy Szűz Mária Engesztelő Leányai a kalocsai főegyházmegyében telepedjenek le.

Címük: Kovácsics Mária Natália (?)
9631 Hegyfalu, Kossuth Lajos u. 15.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép