Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Krisztus Trierben őrzött köntöse
Kis Jézus
Szerzetesrendek

Szűz Mária Társasága
(Societas Mariae Virginis)

A Társaság az Egyetemi és Főiskolai Hallgatók Mária Kongregációban jött létre 1926-ban. Tagjai Szent Ignác szellemében azt tartották céljuknak, hogy elvegyülve az emberek között a lelkipásztori munkában a papok segítői legyenek, nem keresve mást, mint Isten nagyobb dicsőségét és testvéreik üdvösségét. Nem válogatnak a munkában, nem zárkóznak el a világtól; életmódjuk, ruházatuk egyszerű, feltűnés nélküli. Áldozatos életet élnek.

A legmagasabb fokú imaélet és a tevékeny apostoli szolgálat legtökéletesebb példaképe a Szűzanya. A társaság életeszménye ennek a szemlélődő és ugyanakkor tevékeny apostoli életmódnak állandó egyensúlya. Bizalommal tekintenek Máriára és Őt állítják maguk elé követendő példának.

Szűz Mária Társasága 1948-ban kapta meg a szerzetesek Kongregációjának jóváhagyását. Az alapító, Ván Zsuzsanna Mária Mindszenty bíboros kezébe tette le örök fogadalmát, őtőle kapott megbízást a Társaság további vezetésére.

A társaság tagjai szép eredménnyel működtek: hitoktatást végeztek, egyesületeket és lelkigyakorlatos házat vezettek többek között Budapesten, Kolozsvárott, Dunaszerdahelyen és a pécsi egyházmegye több községében. A budapesti Collegium Josephiumban szegény sorsú tehetséges fiúkat neveltek és tanítottak; a fiúk közül többen a papi szolgálat útjára léptek. 1950-ben a Szűz Mária Társaság mintegy félszáz tagot számlált. A szétszóratás nehéz éveiben is élték hivatásukat: áldozatban, szemlélődő imában és észrevétlen apostoli szolgálatban.

Címük:
Ván Zsuzsanna Mária
1137 Budapest, Jablonka u. 65-67.
Tel.: 06-1-188-3201

1990-ben a közösség a Budapest XII. kerületben általános iskola szervezését kezdte meg.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép