Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Benedek napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

XII. Leó
Mariazelli Bazilika.
Szerzetesrendek

Szent Ferenc Kis Nővérei
(Tertius Ordo Regularis)

"Szent Ferenc Reguláris Harmadik Rendje testvéreinek és nővéreinek életformája ez:
kövesség a mi Urunk Jézus Krisztus szent Evangéliumát és éljenek engedelmességben, szegénységben és tisztaságban" (Reg. 1,1).

"Azok, akiket az Őr a szemlélődő életre hívott meg, naponta megújuló örömmel nyilvánítsák ki odaadásukat Istennek és ünnepeljék azt a szeretetet, amellyel az Atya szereti a világot, aki minket teremtett, megváltott, és egyedül az ő irgalmából üdvözíteni fog". (Reg. 3,9).

"A testvérek és nővérek szeressék az Urat teljes szívükből és elméjükből és minden erejükből, felebarátjukat pedig, mint önmagukat. És magasztalják az Urat tetteikben, mert azért küldte őket az Úr szerte a világba, hogy szóval és tettel tanúságot tegyenek az ő szaváról és tudassák mindenkivel, hogy Őrajta kívül nincs mindenható" (Reg. 9,29).

Szent Ferenc Regulájának ezekre a pilléreire épül az egyik legfiatalabb magyar alapítású szerzetesközösség. Még alig van történetük: 1981-ben halk, észrevétlen megalakulás, l985-ben jött el az első noviciátus ideje, 1986 első fogadalmuk éve, 1989-ben kapták meg az egyházi jóváhagyást.

Szent Ferenc tanítása szerint vallják a teremtett világ szentségét és a teremtmények testvériségét. Életük és munkájuk középpontja és forrása az Istennel megélt személyes kapcsolat (szentmise, zsolozsma, csend, testvéri szolgálat, önismeret, Isten irgalmának elfogadása).

Közösségben élnek: elfogadják egymást és készek a kiengesztelődésre, együtt keresik Isten akaratát, tisztelik az ember méltóságát, Isten ajándékaként szolgálják az idős és beteg testvéreket. Minden nővér egyedülálló módon gazdagíthatja Krisztus Titokzatos Testének tagjait: magát a közösséget, továbbá a gyermekeket, fiatalokat, a ker3esőket, a betegeket, időseket, rászorulókat.

A szerzetesi képzés menete:
jelöltség (előkészületi idő) - ismerkedés, tanulmányok, Jézus követésének első lépései; noviciátus (2 év) - ima, elmélkedés, csend, fizikai munka; ideiglenes fogadalom - tanúságtétel Jézusról a világban, építő közös élet, a teljes életre nevelő apostoli szolgálat.

Az új magyar ferences család címe:
Szent Ferenc Kis Nővérei
1026 Budapest, Pasaréti út 139/B.
Tel.: 06-1-176-2198
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép