Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szent Emilia
Angyalka vigyázrá
Szerzetesrendek

Szent Szív Társaság R.S.C.J. Sacré Coeur
(Societas Religiosarum Sanctissimi Cordis Jesu)

Alapította Barat Szent Magdolna Zsófia, 1800. november 21-én Párizsban.
A Szent Szív szerzetesi közösség hivatása: hogy a nővérek elmélyedve Jézus szeretetének misztériumában vele egyesülten éljenek, hozzá hasonlóvá váljanak, s így tanúságot téve róla, mások előtt is felfedjék Jézus szent Szívének szeretetét.

Életük értelme, sajátos karizmájuk tehát az Atya irgalmát és szeretetét közvetítő Szent Szív megdicsőítése.


Jelszavuk: „Cor unum e tanima una in corde Jesu!”
Egy szív és egy lélek Jézus Szívében!

Küldetésük, apostoli munkaterületük a nevelés és a lelki vezetés, főképp az ifjúság, a szegények, az élet értelmét keresők, az emberi kibontakozásért küzdők körében.
Testvéri közösségük központja az eucharisztikus Jézus. Ő ad erőt az egész világot átölelő apostoli küldetésük teljesítéséhez.

Az alapító Barat Magdolna Zsófia 17798. december 12-én született a burgundiai Joigny-ban. Meghalt 1865. május 25-én Párizsban. Halálakor már több mint 3500 Szent Szív nővér működött Európa és a két Amerika 89 intézményében. XI. Pius 1925. május 25-én avatta szentté.

A társaság első misszionáriusa, Duchesne Philippina, 1769. augusztus 29-én született Grenoble-ban, imában és az indiánok szolgálatában eltöltött termékeny élet után 1852. november 18-án halt meg az észak-amerikai St. Louisban.
II. János Pál pápa 1988. július 3-án iktatta a szentek sorába.
Az 1989-bes Pápai Évkönyv szerint a világ minden táján kb. 4800 Szent Szív nővér él, 618 házban, 5 világrész 39 országában.

A belépés előfeltétele: a Krisztus iránti személyes, nagylelkű szeretet, apostoli küldetéstudat, az emberek szolgálatára irányuló akarat és a felelősségvállalás képessége.

A jelöltidő: 6-12 hónap, ez a kölcsönös megismerés ideje. A kétéves újoncidő célja Krisztus szeretetének elmélyítése. Az ideiglenes fogadalom 3-9 évet foglal magában. 4-5 hónapos próbaidő után (elmélyült előkészület Rómában, nemzetközi csoportban) következik az örök fogadalom, a végleges szeretetszövetség Jézussal. E szeretetegység jeleként a nővérek ezüst karikagyűrűt viselnek.

A Szent Szív Társulat központi anyaháza:
Via Adolfo Gandiglio, 27.
1-00151 Róma
Tel.: 06-538-671

Magyarországon a Társaság 1883-ban telepedett le. Ekkor nyílt meg a Philippineum, majd 1914-ben a Sophianum, Ezt a két rendházat és iskolát 1950-ben 100 Szent Szív nővérnek kellett elhagynia.

Címük:
Cor Unum
1088 Budapest, Reviczky u. 9.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép