Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Történelem - Szerzetesrendek
Keresztény Magyarország Portál - Történelem - Szerzetesrendek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jenő napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

A Szt. Péter téren svájci katonák vigyázzák a rendet.
Szent Erzsébet
Szerzetesrendek

Szentlélek Szolgálói
(Steyler Missionsschwestern)

A Stexl nevű kis holland faluban Arnold Janssen 1875-ben alapította meg az Isteni Ige Társságot (S.V.D., Societas Verbi Divini) és hívta életre az első missziós házat.
A kongregáció női ága 1889-ben született meg Helena Stollenwerk és Hendrina Stenmanns közreműködésével.
"A Szentlélek Szolgálói" közösség gyorsan növekedett, 6 évvel később már tengerentúli misszióba indultak az első nővérek. Jelenleg mintegy 4000 steyli missziósnővér dolgozik több mint 30 országban Japántól Paraguayig és Új-Guineától a Fülöp-szigetekig.

Missziós tevékenységük rendkívül sokrétű: tanítás, nevelés, lelkipásztori munka, betegápolás, szociális szolgálat, felnőttek kulturális és hitbeli képzése, tanácsadó szolgálat anyáknak, családoknak, együttműködés a sajtóval és a rádióval, stb.
Apostoli szolgálatukban mindig a szegényeknek adják az elsőbbséget és különös gondot fordítanak arra, hogy hozzásegítsék őket emberi képességeik kibontakozásához és sorsuk önálló irányításának vállalásához.

Lelkiségük alapelve: Isten minden embert üdvözíteni akar Fia, Jézus Krisztus által. A Szentlélek szolgálói ezért mindig készséggel indulnak olyan területekre, ahol még egyáltalán nem, vagy csak alig ismerik az Evangéliumot.

Isten üdvözítő szeretetét akarják hirdetni egész lényükkel és tevékenységükkel, a szemlélődő ág nővérei pedig rejtett imaéletükkel.

Felvétel és szerzeti képzés:

Legyen a jelentkezőben elszánt akarat, hogy szerzetesként akarja követni Jézust, és legyen benne készség a hithirdető szolgáltra.

További előfeltételek: fizikai-lelki egészség, erkölcsi érettség, a közösségi élet szeretete, nyitottság más népek és kultúrkörök felé, iskolai végzettség. Bizonyos ismerkedési idő után következik a 2 éves noviciátus, utána 6 évre szóló ideiglenes fogadalom, majd az örök fogadalom.

Központi anyaházuk:
Via Cassia, 645
I-00189 Róma
Tel.: 06-366-0247

Első anyaház:
Herz Jesu Kloster - Steyl, Pf. 2308, 4054 Nettetal 2.
Kaldenkirchen, Holland
Tel.: 0031-773-4600

Magyarországon csak egyetlen házban működtek, Kőszegen.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép